Olay, 9 Aralık 2010 tarihinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı'nın Adana ziyareti öncesinde Emniyet Müdürlüğü'nü arayan bir kişi, Gül'e hakaretlerde bulundu. Yapılan araştırma sonunda telefonla hakaret eden kişinin Şeref Yılmaz olduğu belirlendi. Yakalanan Yılmaz, kendisinin hakaret ettiğini itiraf etti. 'Paranoid şizofreni' hastası olduğu tespit edilen Yılmaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yılmaz hakkında Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın iddianamesinde sanık Yılmaz'ın şizofreni hastası olduğu için cezai ehliyetinin bulunmadığı ve hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesinin düşünülmesi gerektiğini belirtildi. İddianamede ayrıca sanık Yılmaz hakkında ceza verilmemesini, yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınması istendi.

Duruşmalara katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan sanık Yılmaz, 4 gün önce yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye getirilen Yılmaz, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Yargılanmasına önümüzdeki günlerde devam edilecek olan sanık Yılmaz, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

"O günlerde hastaydım. Hala hastalığım devam etmektedir. İlaç kullanıyorum. Bu yüzden ne dediğimi bilmiyorum."


MKA(BK/SS)