Kocasinan Belediye Başkanı ve Yamula Barajı’nı yaptıran Kayseri Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yıldız, barajın yapılmasında, Kayseri’ye 'denizin getirilmesinde' büyük gayretleri olan gerçek mimarların, ilk kez bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Bekir Yıldız, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve biz Yamula Barajı’nın hayata geçirilmesi konusunda çok kritik süreçlerden birlikte geçtik. Ankara’ya aynı gün içinde 2 kez gidip- geldiğimiz oldu. Ama bu 4’lü hiç yılmadı, azimle Yamula Barajı’nı Kayseri’ye ve ülke ekonomisine kazandırmak için gerçekten çok çalıştı" dedi.

Yamula Barajı’nın Kayseri’ye kazandırılmasında kırılma noktasının Abdullah Gül’ün Başbakan olması olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, şöyle devam etti:

"Sayın Abdullah Gül Başbakan olduğu gün önümüzdeki bütün bürokratik engeller o gün kaldırıldı. O günden itibaren son süratle çalışarak hemen Yamula Barajı’nı bitirdik. Barajın gerçek mimarları ilk kez Kuşçu'da bir araya geldi. Böyle güzel bir eseri şehrimize, ülkemize ve devletimize kazandırmanın huzurunu ve mutluluğunu birlikte paylaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız da büyük memnunluk duyduğunu ifade ettiler. Yamula Barajı Kayseri için çok renkli bir dünya oluşturdu."



OE(OE/İD) (FOTOGRAFLI)