Sapanca’daki çok özel buluşma öncesi 23'üncü Dönem Konya Milletvekili ve Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Prof.Dr. Sami Güçlü başkanlığında, Mustafa Yazıcı, Mücahit Demirtaş Fahri Tuna, Veysel Firil ve İbrahim Ertiryaki’den oluşan bir komite kuruldu.  Komite Başkanı Güçlü, Cumhurbaşkanı  Gül’ün, Adapazarı’nda akademisyen olarak görev yaparken oda arkadaşları olan ve bugün hayatta olmayan Yusuf Aydın ve Ahmet Arıca ile yakın arkadaşı Prof.Dr.Numan Yazıcı'nın ölüm yıldörümünde düzenlenecek anma törenine katılmak üzere Sapanca’ya geleceğini söyledi. Güçlü, şöyle dedi:

"'3 Haziran, Prof. Numan Yazıcı’nın ölüm yıldönümü. Bu amaçla anma programı düzenledik. Sayın Cumhurbaşkanımız da bugün hayatta olmayan arkadaşları için düzenlenecek anma programına katılmak üzere pazar günü Sapanca’ya gelecek. Buradaki özel toplantıda arkadaşları, aileleri çok yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişi olacak."

Çok özel buluşma için  Adapazarı’na gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Sakarya’nın aynı bir önemi var. Gül 1978-1983 yılları arasında, o günkü adı Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi olan bugünkü Sakarya Üniversitesi'nin Endüstri Mühendisliği bölümünde doçent olarak görev yaptı. Serdivan İlçesi’nde Ahmet Arıca ve Yusuf Aydın'la birlikte aynı evde kalan Cumhurbaşkanı Gül 5 yılını Adapazarı'nda  geçirdiği  Sakarya'yı unutmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül son olarak  1977 ve 1978 girişli olan 17 öğrencisini Çankaya Köşkü'nde kabul etmişti.



ZT(MB/İD)