Öğlenden sonra Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, yaklaşık 80 kişilik bir öğrenci grubu protesto etmek istedi. Polis cop ve tazyikli suyla müdahalede bulunduğu öğrencilerin bir bölümünü gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nün de bulunduğu Umuttepe Kampüsü'ne A Kapısı'ndan girerken, burada hiç bir öğrenciye giriş izni verilmedi ve giriş kapısı ve çevresi tamamen boşaltıldı. Ancak rektörlük binasına 500 metre uzakta olan B Kapısında toplanan 50 kadar öğrenci bir anda protestoya başlayarak sloganlar atıp ellerindeki pankartlarla kampüs içinde yürümek istedi. 'AKP'nin Gülünü istemiyoruz', 'Üniversiteler bizimdir', '4+4+4 yasasını kabul etmiyoruz', 'ABD'nin Gülü üniversitemizden defol', 'Suriye'ye emperyalist müdahaleye hayır' pankartlarını taşıyan ve benzer sloganları atan öğrencilerin yürüyüşüne burada tedbir alan polis engel oldu. 50 öğrenciye daha sonra yaklaşık 30 öğrenci daha katıldı.

Öğrencilerin direnmesi ve yürümekte ısrar etmesi üzerine polis önce cop ve biber gazıyla, daha sonra ora da hazır bekletilen panzerlerden tazyikli suyla müdahalede bulundu. Öğrencilerin bir kısmı kampüs içinde koşarken, polislerle aralarında kovalamaca yaşandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Rektör Sezer Komsuoğlu ile Rektörlük binasında görüştüğü sırada polis yaklaşık yarım saat süren çalışma ile 50'nin üzerinde proıtestocu öğrenciyi gözaltına alındı. Öğrenciler polis otobüslerine bindirilerek götürüldü.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN- Bercan KAYA- Elif YERİĞ/İZMİT (Kocaeli),