Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kararayoluyla saat 11.00'de İzmit'e geldi. Gül'ün iki gün sürecek ziyareti nedeniyle dünden itibaren kentte geniş önlemler alındı, bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Vilayet bahçesinde Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve il protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik makamına geçtikten sonra burada bazı soruları cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, yargının siyasallaştığı yönündeki tartışmalara yönelik bir soru üzerine, bu konuda daha önce açıklamalar yapıldığını belirterek konuşmadı. Cumhurbaşkanı Gül, hava operasyonunda 34 kişinin öldüğü Uludere olayı ile ilgili olarak soruya ise şu cevabı verdi:

"Dışardan, raporları görmeden, okumadan etmeden genel şeyler söylemek doğru değil. Çok yönlü soruşturmalar açıldı. Gerek Genelkurmay Başkanlığı, gerek savcıların açtığı soruşturmalar var. Bunlar inceleniyor. Sivil ve asker hepimizi çok üzen bir olay oldu. Nasıl olduğunun ortaya çıkarılmasıyla ilgili titiz çalışma yapıldığından herkes emin olsun."

Cumhurbaşkanı Gül, Vali Ercan Topaca'dan da Kocaeli'nin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.



MB,EA(MB/AAA)