Cumhurbaşkanı Abdullan Gül’ü, Ağrı Havaalanı'nda Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, milletvekilleri ile diğer yetkililer karşıladı. Geniş güvenlik önemleri altında Valiliğe gelen Cumhurbaşkanı Gül’ü, 2 çocuk çiçekle karşıladı. Çocukları yanaklarından öpen Cumhurbaşkanı Gül, Valilikte polis mangası tarafından karşılandı. Valilik bahçesinde toplanarak "Hoş geldin Cumhurbaşkanım" diye seslenenlerin yanına giden Cumhurbaşkanı Gül, burada bulunanlara kırmızı, pembe ve sarı gül attı. Buradakilerle tek tek tokalaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.

Valilikte Ağrı'ya gelen ilk cumhurbaşkanı olduğunu Vali Yerlikaya'dan öğrendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, bundan dolayı mutluluk duyduğunu bildirdi. Türkiye'nin dört bir tarafının birbirinden güzel olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısının bu vatanın aziz toprakları olduğunu, herkesin de birinci sınıf ve en aziz vatandaş olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün terör zirvesiyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu meseleleri hiçbirimiz görmezlikten gelemeyiz. Önemli olan kendi sorularımızı, kendi irademizle, kardeşlik birlik beraberlik ve ortak memleketin çıkarları çerçevesinde, kardeşliğimizi pekiştirecek şekilde çözmektir. Şu bir gerçek, büyük ülkelerin çeşitlilikleri olur ve bu zenginliktir. Benim söylediğim nedir? Hepimiz bu ülkenin şerefli vatandaşlarıyız, ülkenin ortak sahipleriyiz. Dolayısıyla farklılıkları zenginlik olarak görmek ve bunları ayrıştırıcı unsur olarak değil birleştirici unsur olarak görmemiz gerekir. Bu sadece ekonomik olarak değil. Demokrasimizin derinleştirilmesi, demokratik, hukuk standartlarımızın, bireysel hak ve özgürlüklerimizin yükseltilmesi bütün bunlar da hep bu memleketin meseleleridir. Dolayısıyla bu çerçeve içinde baktığımızda biz tüm meseleleri büyük bir özgüven içinde çözebiliriz. O bakımdan bu görüşmelerin hepsi tabiî ki takdire şayandır. Demek ki kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçilerin bir araya gelmesi ben her zaman teşvik ediyorum."

Cumhurbaşkanı Gül, hapisteki tutukluların ses kaydıyla ilgili bir soru üzerine bunların hukuki konular olduğunu, anayasa ve yasalar çerçevesi içinde gerekenlerin yapıldığını belirterek, "Bunlarla çok fazla tartışma mevzusu yapmak istemem" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın dün gece katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı ve başbakanın halk tarafından seçilmesi konusunu izlediğini, bir şey söylemek istemediğini söylediği hatırlatınca, herkesin düşüncesini açıklayabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, görev süresi ile ilgili bir soruya "Raportörün görüşüne Anayasa mahkemesi bakacak, karar verecek" diye konuştu.

Vali Yerlikaya, üzerinde yöresel motiflerin yer aldığı kilim hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül, valilikten çıktıktan sonra belediyeye yürüyerek geçti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Elini öpmek isteyenlere izin vermeyen Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı ziyaretinin ardından öğle yemeği için Polisevi'ne geçti.