Adana Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ndeki taciz, tecavüz ve işkence iddialarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdulalh Gül, Türkiye'nin demokratik ve hukuk nizamı ülkeyi çok şeffaf hale getirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Dolasıyla herhangi bir yanlışılık, aksama, kötü bir manzara söz konusu olursa bunlar artık saklanmıyor. Bunlar hemen ortaya çıkıyor. Bunlarla ilgili ise gerekli soruşturmalar açılıyor ve tedbirler alınıyor. Bur çerçeve içinde bakmak lazım. Belki çok eski yılllarda da bu tür olaylar daha fazla oluyordu ama bunlar orada kalıyordu. Üstü kapatılıp hesaplar sorulmuyordu. Bu Türkiye'nin en önemli yüzlerinden birisidir şeffat hale gelmesi. Herşey artık herkes tarafından takip edilebiliyor. Gösterilebiliyor yanlışlar. Bir denetleme mekanizması bu şekilde otomatik olarak devreye girmiş oluyor. Olaylar üzücü ama hemen ördüğünüz gibi Bakanlık bununla ilgili soruşturmalar açtı" dedi.

Suriye'deki olaylara değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu ülke içindeki olayların belli bir boyutu aşması halinde ülke meselesi olmaktan çıkacağını kaydederek, "Bütün insanlığın ve uluslararası toplumun meselesi haline gelir. Suriye'de maalesef bu boyuta ulaşmışıtır. Hergün çok sayıda insan hayatını kaybetmektedir. Artık Suriye yönetimine hiçbir şekilde güvenimiz kalmamıştır. Biz komşumuzda istikrar ve huzur isteriz. İstikrar ve huzur baskı otoriter rejimlerle gerçekleşmiyor. O dönemler bitti. Suriye'yi yönetenlerin tercih yapmaları gerekir. Gittikleri yol kesinlikle çıkmazdır. Sonu çok daha karanlıktır. O bakımdan uluslararası camianın gayretlerine kulak vermeleri gerekir" diye konuştu.

Terörle mücadalede güvenlik birimlerinin etkin mücadele verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Her türlü imkanlarını kullanarak etkin mücadeleyi veriyorlar. Dolasıyla terör örgütü hangi metotları yaparsa yapsın güvenlik güçlerimizin hepsi teyakkuzdadır. Hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır" dedi.



DHA(MV/İD)