Sapanca Gölü kenarında bulunan Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi kurucusu işadamı Ahmet Şahin'e ait Doğapark'da Sakarya Valiliği ve TÜRKSOY işbirliği ile gerçekleştirilen  ve 15 gün devam eden Ressamlar Buluşması sona erdi. TÜRKSOY üyesi ülkelerin yanı sıra diğer ülkelerden de toplam 19 sanatçının katıldığı bu buluşmada birçok tablo yapıldı. Ressam Yaşar Çallı da ayrıca TÜRKSOY için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büyük boy yağlıboya portresini yaptı. Yapılan eserler de bu sabahtan itibaren, Sapanca Güral Otel'in salonunda sergilenmeye başlandı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olduğu dönemde birlikte çalıştığı arkadaşlarıyla aynı otel salonundaki buluşma öncesi resim sergisini gezdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya'dan Kazakistan'a ve KKTC'ye kadar birçok ülkeden gelen ressamların tablolarını tek tek inceleyerek onların hatırını sordu. 

Cumhurbaşkanı, kendi portresini yapan Yaşar Çallı ile de sohbet ederken, portresinin şimdiki halinden daha genç olduğunu belirtti. Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseınov, ressamlar buluşmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra eski çalışma arkadaşlarıyla basına kapalı olarak yapılan toplantıya katıldı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Sapanca Güral Otel'e ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile bazı milletvekilleri de geldi. 



MB,EA(MB/İD)