Adıyaman Valiliği ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 500 metre mesafedeki belediye başkanlığına yürüyerek gitti. Cumhurbaşkanı Gül'ün geçiş güzergahının iki tarafını da dolduran kalabalık sık sık 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları attı. Sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara el sallayarak teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül'ün, geçişi sırasında çevre binaların cam ve balkonlarından üzerine ve yola güller döküldü. Yoğun ilgi nedeniyle uzun süre yürüyen ve kendisine ulaşanlarla tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, belediye önünde davul zurnalı folklor ekibi tarafından karşılandı. Halk oyunları ekibinin gösterisini izleyip, kız oyuncularla hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Gül, davulcuya da bahşiş verdi.

Belediye binasına çıkan Cumhurbaşkanı Gül ilk olarak belediye balkonundan alanı dolduran kalabalığa hitap etti. Yüzlerce kişinin tezahüratta bulunduğu vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Adıyaman'a övgüler yağdırdı. Balkondan kalabalığa konuşan Cumhurbaşkanı Gül, geçmişte Adıyaman'a birçok kez geldiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Şimdi ilk defa Cumhurbaşkanınız olarak Adıyaman'ı ziyaret ediyor olmaktan, sizlerle birlikte olmaktan inanın büyük bir mutluluk duyuyorum. Adıyaman'ın önümüzdeki yıllarda çok daha büyük değişim yapacağından emin olun. Çünkü son teşviklerle buralarda çok daha fazla sanayi tesisleri, fabrikalar kurulacak, yatırımlar olacak. Sizleri çok daha güzel işler bekleyecek. Bir de GAP projesinden en çok faydalanan illerimizden biri olacaksınız. Zaten sulanan topraklar giderek çoğalıyor, bereket ve verim geliyor. Her haneye, her eve gelir giriyor. İnşallah bu proje tamamladığında çok daha güzel olacaktır. Sevgili vatandaşlar sizlerle övünmememin diğer nedeni ise bu şehrimizin huzurlu, korkusuz olmasıdır. Herkesin birbirine olan kardeşliğinin samimi olmaması, aramızdaki sevgi, huzur ve muhabbettir, Bundan dolayı da hepinizi tebrik ediyorum. Terörün karışmadığı, terörün olmadığı aynı zamanda herkesin düşüncesini söylediği, ifade ettiği, herkesin kendi yaşam tarzını yaşadığı, herkesin kendi inancına göre yaşadığı, herkesin birbirine saygı, sevgi duyduğu bir şehrimizde yaşıyorsunuz, bunu ilelebet muhafaza edin."

Gül, alkışlarla son bulan konuşmasının ardından AK Partili Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın makamına çıktı. Kente ilişkin brifing alan Cumhurbaşkanı Gül'e, Belediye Başkanı Büyükaslan, 1970'li yıllarda birlikte çektirdikleri siyah beyaz bir fotoğrafı hediye etti. Fotoğrafı inceleyen ve hatırladığını söyleyen Gül, kendisini maziye götüren fotoğraf için Büyükaslan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, belediye ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanlığı'na hareket etti.

DHA (HK/AAA)