Sultanahmet Camii’nde bayram namazını kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, namazdan sonra Tarabya’daki Huber Köşkü’ne hareket etti. Ancak Gül, köşke gitmeden önce Tarabya Yokuşu’nda bulunan ve Tarabya-Beşiktaş arası çalışan minibüs durağını ziyaret etti.


Durakta minibüsçülerle bayramlaşan Gül’e burada şeker ve çay ikram edildi. Ömrünün minibüslerde geçtiğini söyleyerek minibüsçülerle sohbete başlayan Gül, “Minibüs Türkiye’nin en büyük icatlarından birisidir. Devlete kamuya yük olmadan, büyük bir hizmet gerçekleştiriyorsunuz. Devletin elinde olsa her köye, her yere otobüs götüremez. Ömrüm minibüslerde geçti" dedi. Gül, kamyoncuların yemeklerinin, minibüsçülerin de çayının güzel olduğunu da söyledi. Gül, bir minibüsçünün “Cumhurbaşkanlığı’na siz devam edecek misiniz inşallah?" sorusuna ise, “Daha vakit çok" diye yanıt verdi.


CUMHURBAŞKANI'NA BAŞBAKAN İSTEĞİ


Bir minibüsçü, Cumhurbaşkanı Gül’den, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da durağa uğramasını istedi. Gül, minibüsçülerle bayramlaştıktan sonra yürüyerek, hemen yakında bulunan taksi durağına da uğrayarak, taksicilerle bayramlaştı. Taksicilerle bayramlaştıktan sonra makam aracına binen Gül, taksicilerin çikolata ikramını hatırlatması üzerine araçtan inerek kendisine ikram edilen çikolatadan aldı.


Gül, vatandaşlarla da bayramlaşıp, kendisine verilen çiçeği aldıktan sonra Tarabya Şehit Kemal Aykut Genç Polis Merkezi’ni ziyaret etti. Polis memurları ile de bayramlaşan Gül, çıkışta “Bayramda herkes güvende ve neşeliyse bu arkadaşlar sayesinde. Gece gündüz tüm polis teşkilatımız yurt içinde bütün askerlerimiz sınırda her tarafta gece gündüz nöbetteler. Böyle olmasa herkes neşe ve huzur içerisinde bayramını yapamazdı" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Tarabya’daki Huber Köşkü’ne geçti.


DG-YK (MK) (FOTOĞRAF)