27 yıl sonra Kastamonu’ya giden ilk Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halkın kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür edip, vatandaşlarla çekilen bir fotoğrafını paylaştı. Kastamonu'nun Osmanlı döneminde büyük merkezlerden birisi olduğunu yazan, Çanakkale’de en çok şehit veren illerden birisi olduğunu hatırlatan Gül, Kastamonu'nun Kurtuluş Savaşı’nda da çok önemli bir rol oynadığı bilgisini de takipçileriyle paylaştı.


Kastamonu'da 1900’lü yıllarda çok görkemli kamu binaları yapıldığını belirten Gül, o dönemde yapılan Kastamonu Valilik Binasının fotoğrafını paylaşarak, " Bu binalardaki kimlik ve asalet maalesef bugünkü kamu binalarında yok"şeklinde bir eleştiride bulundu. Kastamonu Üniversitesi Rektörlük Binası ve Kastamonu Kalesinin aynı karede görüntüğü bir fotoğrafla Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve tarihî konakların yer aldığı başka bir fotoğrafı takipçileriyle paylaşan Gül, Twitter mesajlarını şöyle sürdürdü:


"Yeşil ve tarihî güzellikler bakımından ilin çok büyük potansiyeli var. Dünyanın ikinci en büyük kanyonunun Kastamonu’da olduğunu orada bana söylediler. İlin en büyük eksikliği havalimanı; o da önümüzdeki günlerde açılacak. Havalimanı şehrin kaderini değiştirecek. Kastamonu’nun bir başka özelliği ise, nüfusunun çoğunluğunun İstanbul’da yaşıyor olması...."


ÖA (FOTOĞRAF)