Serpil KIRKESER-Uğur CAN/İSTANBUL, CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kayserili hemşehrileriyle İstanbul Emirgan'daki Beyaz Köşk'te düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Gül, üniversite arkadaşının kendisine hediye ettiği fotoğrafla keyiflendi. Abdullah Gül, İstanbul Üniversite'sinde okurken arkadaşı Recai Tülüce ile birlikte çekildiği fotoğrafa gülümseyerek baktı ve yanındakilere gösterdi.


Kayseri İli Yardımlaşma Derneği tarafından Emirgan'daki Beyaz Köşk'ün bahçesinde düzenlenen "6. Kayserililer Brunch'ına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, oğlu Mehmet Emre Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kayserililer katıldı.


6. Kayserililer Brunch'ında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayserililerin her sene bir defa da olsa bazen İstanbul'da bazen Kayseri'de biraraya geldiğini dile getirdi. Derneğin 60 yıldır olduğunu belirten Gül, "O dönemler çok daha önemliydi. İstanbul'a gelen, özellikle de öğrenciler onlara muhakkak kalacakları bir yer lazımdı. Onlara muhakkak mihmandarlık edecek kişiler lazımdı. İşte o, bu dernek oluyordu. O zamanki büyükler oluyordu. Ben de ilk geldiğimde İstanbul'a, Kayseri yurdunda kaldım. Burada birçok arkadaşım var. Orada İstanbul'u öğrendikten sonra, yeni gelenlere yerimizi terk ettik. Bugün bu işler biraz daha kolay oluyor. Dolayısıyla derneğin de faaliyetleri çalışma alanı günümüze göre değişiyor tabii ki" dedi.


"KAYSERİ EN MODERN EN GELİŞMİŞ İLLERDEN BİRİSİDİR"


Kayseri'nin çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle konuştu:


"Kayseri, Türkiye'nin en modern, en gelişmiş, en kalkınmış illerinden birisi. İkisi vakıf ikisi devlet olmak üzere 4 üniversitesi olan bir taraftan devlet bir taraftan Kayserililerin çok sahip çıktığı böyle bir eğitim merkezi haline geliyor. Arkamızdaki Erciyes'in hepimizin gönlünde ayrı yeri vardır. Nereye gitsek, hangi dağı görsek Erciyes ile muhakkak mukayese ederiz. Bunun ayrı bir hissiyatı vardır. Erciyes'in önümüzdeki yıllarda çok büyük bir cazibe merkezi olacağını da biliyoruz. Geçen sene gittiğim de değerli başkanım beni 3500 metreye çıkardı. Şimdi artık herkes 3500 metreye çıkabiliyor. Orası çok daha büyük ilgi görecek. Sadece Türkiye değil dünyanın her tarafından gelenler olacak."


Gül Kayseri'nin şehircilik alanında çok farkı bir şehir olduğunu, bazen yabancı misafirlerini de Kayseri'ye götürdüğünü ve misafirlerinin kentten etkilendiğini söyledi. Konuşmanın ardından Gül, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verdi.


ABDULLAH GÜL, FOTOĞRAFI YANINDAKİLERE GÖSTERDİ


Bu arada davetliler arasında yer alan Recai Tülüce, Gül ile üniversitede birlikte öğrenim gördükleri sırada çekildikleri fotoğrafı Gül'e hediye etti. Hediyeyi alan Abdullah Gül, uzun süre fotoğrafına bakarak gülümsedi. Gül, daha sonra fotoğrafını yanında bulunan eşi Hayrünnisa Gül'e ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e gösterdi.


"O CUMHURBAŞKANI OLMAK İÇİN YETİŞTİRİLMİŞ GİBİYDİ"


Recai Tülüce, "Abdullah Bey ile biz çocukluktan beri arkadaşız. Üniversiteyi bitirene kadar arkadaşlığımız devam etti. Daha sonra hayat mücadelesi, hepimiz bir tarafa ayrıldık. Daha sonra pek görüşmemiz olmadı. Gül ile mahalleden, liseden arkadaşız. Ev arkadaşlığımız yurt arkadaşlığımız oldu. Fotoğraf 70'li yıllar ait" dedi.


Abdullah Gül ile kardeş gibi bir arkadaşlığı olduğunu söyleyen Tülüce, "Ailelerimiz de tanışır. Ben İstanbul'a yerleştim, dolayısıyla Kayseri ile irtibatım kesik oldu. Abdullah Bey de siyasi hayatın içinde. Abdullah Gül belli yerde devamlı olmadığı için pek görüşemedik. Böyle günlerde bazen görüşüyoruz. O sanki o zamandan cumhurbaşkanı olmak için yetiştirilmiş gibiydi. Yani kendi kendisine belki bu günleri görebiliyordu. Veya sanki mücadele etti. Memleket vatandaşlık duygusu çok ağırdı. O günkü siyasi durumların milletimiz üzerindeki baskıları onu çok üzüyordu" diye konuştu.


Fotoğrafı hediye etmesine ilişkin ise Tülüce, "Basında göremedim hiç. Demek ki kendinde yok. O gün bir hatıra olarak çektirmiştik.'Onu seven dostları vardır, diyerek fotoğrafı paylaşmak istedim" dedi.


SK-UC (MK) (FOTOĞRAF)