Galatasaray’da saat 12.00’de başlayan oturma eylemine destek veren Antikapitalist Müslümanlar isimli gruptan Muhammet Cihat Ebrari de “Cumartesi anneleri için en anlamlı anneler günü hediyesi, 'adalet'  diye düşünüyoruz” dedi. 

Halil Alpsoy ve amcasının oğlu Kasım Alpsoy’un gözaltında kaybedilişlerinin 18’inci yılındaki bu eyleme eşleri, çocukları ve torunları Helin ve Eylem de katıldı. Yapılan açıklamada,  "Kasım Alpsoy ve Halil Alpsoy’un ailesinin 3 kuşaktır süren adalet taleplerine kulaklarını tıkayanlara, ‘Alpsoy ailesi yalnız değildir’ demek için oturma eylemine devam edeceğiz” denildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Şunu ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin bütün anneleri eğer Cumartesi Anneleri'nin yasına ortak olmazlarsa, biz Türkiye’de barışı yakalayamayız” diye konuştu.

Oturma eylemine destek veren Antikapitalist Müslümanlar isimli topluluktan Zeynep Pekiner de “Her zamanki gibi, bu yıl da annelerin kutsallığından bahsedecekler. Ama bu acılı anneleri düşünmüyorlar. Bugün burada yine feryatlarını gördük. Oğlu faili meçhul şekilde katlediliyor. Mezarının yeri belli. 18 yıldır talep ediyorlar. Buna rağmen mezarı açılmıyor. Onların çığlıklarına ses katmak için, buraya geldik” dedi.

Antikapitalist Müslümanlar'dan Muhammet Cihat Ebrari de “Biz 1 Mayıs’ta bir çağrı yaptık. Dedik ki, 1 Mayıs emeğin, adaletin ve özgürlük mücadelesinin verildiği bir yer. ’Bu alanda en önce Müslümanlar’ın olması gerekiyor’ dedik. Bu sadece 1 Mayıs ile sınırlı kalmayacak. Biz Antikapitalist Müslümanlar olarak, özgürlük ve adalet mücadelesinin, hak mücadelesinin verildiği her yerde elimizden geldiğince bulunmaya çaba göstereceğiz. Cumartesi Anneleri'nin sesine ses katmak için bugün burada bulunduk. Çünkü en anlamlı anneler günü hediyesi, cumartesi anneleri için ‘adalet’ diye düşünüyoruz” diye konuştu.


(BB)