Süt içme alışkanlığını toplumun tüm kesimlerine kazandırmayı amaçlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri cuma namazı çıkışında vatandaşlara sıcak süt ikram etti. Vatandaşlar sıcak süt içmek için uzun kuyruklar oluşturdu ve sütü çok beğendiklerini söyledi. Bu haftaki organizasyona Kasaplar Odası destek verdi. Yaklaşık bin 100 kişiye 250 litre sıcak süt dağıtıldı. Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sarıoğlu, "Süt üretimi ve teşviki, hayvancılık ve besiciliğin gelişmesine de katkıda bulunacaktır. Sütle birlikte et üretimi de artacaktır. Bu nedenle herkesi sağlıklı yaşam için süt içmeye çağırıyoruz" dedi.

Vali Yılmaz Arslan da cuma namazını kıldıktan sonra süt içti ve dağıtımına yardımcı oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı ile projenin mimarı olan Vali Yılmaz Arslan, başbakanlığın süt projesine de dikkat çekti. Arslan, "Yeni projeyle Türkiye genelinde ana sınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5’inci sınıflardaki 7 milyon öğrenciye her gün süt dağıtılması planlanıyor. Bu proje sağlıklı çocukların yetişmesi kadar Balıkesir gibi sütün çok üretildiği illerde zaman zaman süt fiyatlarındaki oynamaları da tolere edebilecek bir proje olarak dikkat çekiyor. Hem çocukların sağlıklı beslenmesi, hem bizim gibi süt üreten iller, hem üretici hem de sütü işleyen sanayici açısından bu projenin bir an önce uygulanmasını diliyoruz" diye konuştu.

Balıkesir'de daha önce Alihikmetpaşa Meydanı'nda Atatürk Stadı'nda çeşitli okullarda köylerde ve İl Jandarma Komutanlığı'nda sıcak süt dağıtımı yapılmıştı.