SANIK SEZEK: KİMSEYİ FUHUŞA TEŞVİK ETMEDİM


Daha sonra tutuklu sanık Barış Sezek’in savunmasına geçildi. İddianamede yer alan suçlamaları kabul etmeyen Sezek, “Kimseyi fuhuşa teşvik etmedim. Böyle bir olay yoktur. İnsan ticareti de yapmadım" dedi.


“FAS’TAN GELENLERİ DERNEĞİN MİSAFİRHANESİNDE AĞIRLADIK"


Mahkeme Başkanının “Fas’a gittin mi?" sorusuna Sezek, “Gittim Fas’a. Orada Fatma Zehra ile tanıştım. Orada bana İstanbul’a geleceklerini söylediler. İkinci kez gittiğimde beraber İstanbul’a geldik. Benim teşvikim ile gelmediler. Zaten geleceklerdi. 1 ay kadar misafir ettim dernek binasının misafirhanesinde. Burada kalırken yanlarında cep telefonları, laptopları vardı. Sonra bir akrabalarının yanına gittiler. Sonra fuhuşta yakalanınca beni aradılar ve ‘polis yardım’ dediler. Ben de kendilerine bu olayda yakalanınca adımı vermeyin dedim" dedi.


“DAHA SONRA EVLENMEYE KARAR VERDİK"


“Ben Fas’tan gelen İmane ile dini nikah kıydım" diyen Sezek, “Ancak Fatma Zehra ile kimse evlenmedi. Fas’tan bunun için gelmedik. Önceden aklımda yoktu. Buraya gelince evlenmek aklıma geldi.Ben kızları kimseye pazarlamadım" diye konuştu. Sezek, Mahkeme Başkanının ‘İmame ile birlikte oldun mu?" sorusuna ‘Evet’ diye yanıt verdi.


BAŞKANDAN TEPKİ: “DİNİ TABİRLERİ BU İŞLERE BULAŞTIRMA"


Sezek’in konuşmalarında dini terimleri kullanması üzerine tepki gösteren mahkeme başkanı, “Dini tabirleri bu işlere hiç bulaştırma" diye konuştu.


“KADINLARLA GÖRÜŞTÜM AMACIM EVLENMEKTİ"


Telefon görüşmelerinde adı geçen kadınların Arabistan’dan gelen öğrenciler olduğunu belirten Sezek, “Ben davadaki mağdur ve müşteki kadınlar ile görüştüm. Tanışmak için gittim. Amacım evlenmekti. Birbirimizi tanımak amaçla görüştük. Bu kadınlarla birlikte olmadım. Sadece İmane ile birlikte oldum. Kadınların benim aleyhime verdikleri ifadeleri kabul etmiyorum. Hocaefendi kadınları görmedi bile. Aynı binaya girdik ama kadınları görmedi" ifadelerini kullandı.


(BB)