CÜBBELİ’NİN ARKASINA JANDARMA OTURDU


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar Cübbeli Ahmet Hoca, Barış Sezek, Mahjouba Demirel, Kamara Alımukhamedova, Kakhramonjon Kholmamatov, Mehmet Batur katıldı. Salonua ilk olarak Cübbeli Ahmet Hoca alındı. Cübbeli Ahmet Hoca’nın arka sırasına jandarma görevlileri oturtuldu. Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin’in ağabeyi Nejat Ergin ile oğlu Yiğit Ergin’in aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.


BAŞKANDAN BAŞSAĞLIĞI


Kimlik tespiti için kürsüye gelen Cübbeli Ahmet Hoca’ya mahkeme başkanı,annesinin ölümünü kastederek “Başınız sağolsun" dedi. Bunun üzerine Cübbeli, “Biz de teşekkür ederiz izin verdiğiniz için "dedi. 8 çocuğu olduğunu belirten Cübbeli, “İki eşim var."dedi. Mesleğini ‘yazar’ olarak belirten Cübbeli, aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu söyledi. Mahkeme başkanının ‘Sabıkanız var’ demesi üzerine, “Sabıkam 312. Madde'den var. 312. Madde değişti ama o silinmez" dedi.


ŞAPKALARI ÇIKARIN UYARISI


Salonda bir çok izleyici de hazır bulundu. İzleyicilerin bazıları kafasında takke ile duruşma salonuna girdi. Takke ile duruşma salonunda oturanlar salon görevlileri tarafından ‘şapkaları’ çıkartın şeklinde uyarıldı.


CÜBBELİ'NİN AVUKATI: DURUŞMA KAPALI YAPILSIN


Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatı Yunus Yıldırım söz alarak 'müvekkilinin toplumda bulunduğu konuma bakılarak duruşmanın kapalı yapılmasını şayet mahkeme bunu kabul etmezse duruşma ile ilgili yayın yasağı konulmasını talep ediyoruz' dedi. Duruşma savcısı ise talebin reddedilmesini istedi. Duruşmaya ara verildi.


CÜBBELİ’YE 45,5 HAPİS İSTENİYOR


İddianamede Ahmet Mahmut Ünlü’nün, “Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından 25,5 yıldan 45,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Cübbeli Ahmet Hoca, soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı.


(BB)