ÇÜ Balcalı Kampüsü'ndeki öğrenci yemekhanesinde öğrencilerle birlikte yemek yiyen Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bu yıl Çanakkale şehitlerini daha farklı bir şekilde anacaklarını söyledi. Çanakkale'de yaşamını yitirenleri saygı ve minnetle andıklarını kaydeden Rektör Akınoğlu şöyle dedi:

"19 Mart pazartesi günü, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimizi anmak için ÇÜ'ye bağlı okulların tüm yemekhanelerinde, Çanakkale'de savaşan askerlerimizin yedikleri yemeklerin aynısını öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve personelimize ücretsiz olarak dağıtacağız. Savaşan askerlerimizin ne tür yemek yediklerini bir daha hatırlamak için bunu yapacağız. O menüde yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek bulunuyordu. Çanakkale'de bu ülke için canını fedakarca veren şehitlerimizi anmak için böyle birşey düşündük. Öğrencilerimizin güçlü bir şekilde buna katılacağını düşünüyorum."

Balcalı Kampüsü'nün yanı sıra Adana'nın 9 farklı ilçesinde meslek yüksekokulu bulunan ÇÜ'de 35 bin öğrenci eğitim görüyor ve yaklaşık 5 bin civarında akademisyen ile idari personel görev yapıyor.

YB(OA/COŞ)