Hakkari’de teröristlerce yola döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Soner Özdemir’in babası Şemşit Özdemir oğlunun şehit haberini yaylada hayvanlarını otlattığı sırada öğrendi. Şehit babası Özdemir, “Yaylada kendi hayvanlarımı otlatırken komutan gelip oğlumun şehit haberini verdi. Daha sonra beni köydeki evime götürdüler” dedi.

RESSAM OLMAYI İSTİYORDU

Oğlunun resim yapmaya kabiliyetinin olduğunu söyleyen şehidin babası Özdemir, "Liseye giderken resim yapıyordu. Ressam olmayı istiyordu. Okutamadım. Onun gönlüne göre okutma durumumuz yoktu. Kuşburnu toplayıp sattı. Okula gitmek için harçlık yaptı. Bizim gibi başkaları yanmasın. Biz televizyonda gördüğümüz annelere babalara çok yandık. Vatan sağolsun. Vatan için çocuğum isteyerek gitti" diye konuştu.

ŞEHİT OLACAĞINI HİSSETTİM

Oğlunun şehit olacağını daha öncede hissettiğini söyleyen baba Şemşit Özdemir, "Ben hissediyordum, daralıyordum. Bunu oğluma da telefon görüşmelerimizde söylüyordum. O da, 'Böyle düşünmeyin vatan için millet için herkes bizim gibi görev yapmıyor mu? Canınızı sıkmayın diyordu.' Şimdi şehit olduğu haberini aldık. Yüreğimiz yanıyor. Bu acıyı tarif etmek mümkün değil" dedi.

15 GÜN SONRA İZNE GELECEKTİ

 Gözyaşlarına boğulan anne Ayşe Özdemir'de, "Geçen Nisan’da izne geldi. 15 gün kalmıştı. En son dün sabah telefonda konuştuk. Bana, '15 gün sonra izne geleceğim' dedi. İzne gelemeden şehit haberi geldi. Vatan sağolsun” diye konuştu.

 Anne Özdemir, şehit oğlunun evinin duvarlarına yaptığı resimleri göstererek, "Bu resimleri oğlum yaptı. Ressam olmak istiyordu, ama nasip olmadı. Okutamadık yavrumu. Dünyada bir tekdi yavrum. Lanet olsun onlara, dimdik dikileceğim. Yavrumu yaktılar. Aslan parçası bir oğuldu. Benim ciğerim yandı. Kara toprağa 24 yaşında yavrumu veriyorum. Lanet olsun onlara. Benim yavrum şehit oldu. 15 gün evvel rüyamda, kapının önünde bir havuz gördüm. Ak elbiseli bir kız 'senin gelinim olacağım' dedi. Oğlum su oldu düştü. Allah’ım hurileri bana gösterdi" diyerek ağıt yaktı.

ŞEHİDEN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Şehit Soner Özdemir'in cenazesi askeri uçakla Merzifon 5'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na, oradan da karayoluyla Osmancık İlçesi'ne götürüldü. Türk bayrağına sarılı cenaze, ilçe devlet hastanesi morguna bırakıldı. Terör olaylarını protesto eden yaklaşık 300 kişilik bir grupta, ellerine aldıkları Türk bayrakları ile yürüyüş düzenledi. Grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak teröre lanet okudu.

 

YK,MU (İS/RT)