Çorumlu Kıbrıs Barış Harekatı’nın gazileri 1974’ten bu yana ilk kez KKTC'ye gitti. Çorum Belediyesi'nin organizasyonuyla KKTC'ye giden 15 Kıbrıs gazisi, savaşta şehit olan komutan ve arkadaşlarının mezarlarını ziyaret etti. Gaziler, 38 yıl ara ardından anılarını tazeledi, şehitliği gezip, savaşın izleri taşıyan önemli yerleri ziyaret etti.

Çorum Kore Gazileri ve Kıbrıs Muharip Gazileri Derneği Başkanı Muharrem Gül, Kıbrıs Barış Harekatı’na Jandarma Komando olarak katıldıklarını, 38 yıl sonra tekrar KKTC'ye giderek savaştıkları yerleri görmenin kendilerine aynı acıları yaşattığını fakat gezinin çok anlamlı olduğunu söyledi. 53 yaşındaki Muharrem Gül, Kıbrıs Savaşı’nda birçok acı yaşadıklarını,  bunları unutmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Çorumlu Kıbrıs gazilerinden Mustafa Kınay ise, hava indirme tugayından Kıbrıs Savaşı’na katıldığı bildirirken, "38 yıl aradan sonra tekrar KKTC’ye gittiğimizde çok duygulandık. İfade bile edemediğimiz duygular yaşadık, görmediğimiz yerleri gördük” dedi.



YÇ(MS/İD)