Gökçedoğan Köyü'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle bir ceviz ağacı yıkıldı. Ağacın devrilirken, elektrik tellerini temas etmesiyle çıkan kıvılcımlar 87 yaşındaki Satılmış Ülker’e ait ahşap evi alevler içerisinde bıraktı. İçinde kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangında ev tamamen yanarken, alevler rüzgarın da etkisiyle 35 yaşındaki Salih Yaman’a ait iki katlı ahşap eve sıçradı.

KÖYLÜLER SEFERBER OLDU

Korku ve panik yaşayan köylüler, yangının kendi evlerine sıçramaması için büyük çaba gösterdi. İtfaiye ekipleri gelene kadar yangına kazma ve küreklerle müdahale eden vatandaşlar, hortum ve kovalarla su dökerek yangının büyümesine engel oldu. Bu sırada köye gelen Osmancık ve Kargı ilçe belediyesi ile Kargı Orman İşletmesi'ne ait itfaiye ekipleri, köyün yollarının dar oluşu nedeniyle yanan evlere yaklaşmakta güçlük çekti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer evlere de sıçramadan güçlükle kontrol altına alındı.

ANILARIM YANDI

Yangında 2 ev eşyaları ile birlikte tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, büyük çapta maddi hasar oluştu. Evi yanan Satılmış Ülker, çok üzgün olduğunu belirterek, "Tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Bütün hayatım bu evde geçmişti. Maddi hasardan daha çok manevi değerleri olan evim gitti. Anılarım yandı" dedi. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.



MU(İS/AK)