Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan kedi evleri, bugün Çorum merkez Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’nda dağıtılmaya başlandı. Vali yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Mahmut Temel, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Hayvan Hakları Konfederasyonu (HAYTAP) Akdeniz Temsilcisi Semih İydigül ile bazı hayvanseverlerin katılımı ile gerçekleştirilen programda, okul öğrencileri tarafından boyanan kedi evleri, okul çevresine yerleştirildi.

OKULLARIN ADI YAZILIYOR

Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Mahmut Temel, başlangıç olarak toplam 23 adet kedi evi hazırlayıp il merkezindeki ilköğretim okullarına dağıttıklarını söyledi. Müdür Temel; ilköğretim öğrencilerinin kedi evlerini boyayıp, üzerine kendi okullarının adını yazdıktan sonra, içerisine yiyecek ve su koymalarının ardından bu evlerin kedilerin bulunduğu bölgelere bırakıldığını açıkladı.

TÜRKİYE GENELİNDE YAYILACAK

Müdür Temel, projenin genel müdürlük tarafından beğenildiğini ve Türkiye geneline yayılması için Çorum’dan numune istendiğini belirterek, “Sokak hayvanları konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çorum’da bu konuda bilinç uyandırmak en büyük amacımız. Bu kedi evleri sayesinde hem sokaktaki kedilerin yiyecek ve su bulmalarını kolaylaştıracağız, hem de gelecekte birer birey olacak ilköğretim çağındaki çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamış olacağız” diye konuştu.

HAYTAP Akdeniz Temsilcisi Semih İydigül de daha önce de Çorum’a geldiğini belirterek Çorum’un hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda oldukça başarılı bir il olduğunu, diğer illere örnek gösterilebilecek durumda olduğunu aktardı.

Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise açıklamasında, hayvan sevgisinin Türk tarih ve kültüründe geniş bir yere sahip olduğunu belirterek yapılan bu çalışmanın, gelecek nesillerde hayvan sevgisinin devam etmesini sağlayacağını vurguladı.



ŞE(İS/AK)