Kaza bugün Çorum-Ankara Karayolu'nun 30'uncu kilometredeki Koparan mevkisinde meydana geldi. Çorum’dan Sungurlu ilçesine yolcu taşıyan Ahmet Uzan (40) yönetimindeki 19 M 5557 plakalı yolcu minibüsü, Mehmet Ali Alemdağ'ın (49) kullandığı 06 PFE 99 plakalı büyükbaş hayvan yüklü kamyonla çarpıştı. Kazayı yoğun sis nedeniyle fark edemeyen 5 araç da birbirine girdi.

Kazada, kamyon sürücüsü Mehmet Ali Alemdağ, minibüsün sürücüsü Ahmet Uzan ile yolcu olarak bulunan Halil İbrahim Akkaya (43), Gürbüz Bucak (44), Seyfettin Aksoy (45), Mustafa Baştemir (50), Neşe Kayalı (53), Mutullah Arayıcı (52), Rukiye Candemir (54), Faruk Canibek (55), Murat Küçükahıskalı (56), Asiye Göktepe (57), Yasemin Bakıcı (58) ile kazaya karışan diğer otomobilde bulunan Kemal Karahan (61) ve eşi Kamile Karahan (60) yaralandı.

4 ÖĞRETMEN YARALANDI

Yaralılar, ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Gürbüz Bucak, Neşe Kayalı, Mutullah Arayıcı ve Murat Küçükahıskalı öğretmenler olduğu belirtildi. Kaza sonrası Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, beraberindeki şube müdürleri ile yaralı öğretmenleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

4 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Kazada yaralanan minibüs sürücüsü Ahmet Uzan’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Öte yandan kamyonda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.



YÇ(MS/AAA) (FOTOGRAFLI)