Çorlu’da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçeyi kısa sürede beyaza bürüdü. Gece yarısı da aralıklarla süren yağış, günlük yaşamı da olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı ilçede, belediye ekipleri iş makineleriyle kar birikintilerinin yoğun olduğu bölgelerde temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Çevre yolunda da kar birikintilerinin yoğun olması nedeniyle yaklaşık bir saatliğine trafiğe kapanan yol, karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Kar yağışı, TEM Otoyolu'nda da etkili oldu. Çorlu Avrupa Serbest Bölge mevkiinde bir TIR ise kayganlaşan zeminde sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi. Kaza nedeniyle Edirne yönüne yolun sağ şeridi tamamen trafiğe kapandı. Ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

KARDAN ATATÜRK BÜSTÜ YAPTILAR

Kar yağışı, Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde de etkili oldu. Okulların yoğun kar nedeniyle bugün tatil edildiği ilçede, Atatürk Caddesi üzerinde emlak komisyonculuğu yapan Gürkan Yılmaz ve 4 arkadaşı kardan adam yaparak Atatürk’e benzetmeye çalıştı.

Emlak büronun önüne yaklaşık bir metre yüksekliğinde kardan adam yaparak yüzünü Atatürk’e benzetmeye çalışan Gürkan Yılmaz, üzerine de 'Ne Mutlu Türk'üm diyene' yazılı kağıt astı. Kardan adamı yapmak için bir saat uğraştıklarını ifade eden Yılmaz, "Çok kar yağdığında ilginç bir şey yapmak istedik ve kardan adamın yüzünü Atatürk’e benzetmeye çalıştık. Atatürk’e olan bağlılığımızı da bu şekilde göstermek istedik. Üzerine de Ne mutlu Türküm yazısı astık. Büronun önünden geçenler kardan Atatürk büstünü görünce çok şaşırdı. Fotoğraf çektirenler bile oldu" dedi.

Çorlu ve Çerkezköy’de hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye kadar düşerken, kar yağışının aralıklarla sürmesi bekleniyor.



MY,ŞK(LK/BT)