Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da, kar yağışı Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde aralıklarla hafif şekilde devam ediyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşamki Anadolu Jet’in Çorlu-Ankara seferi iptal oldu, bugün de sabah saat 08.00’de kalkışı planlanan Çorlu-Ankara uçağı kalkış yapmadı. Ayrıca Çorlu Hava Limanı’ndaki eğitim uçuşları da iptal edildi. Dün gece Tekirdağ kent merkezinde lapa lapa yağan kar yağışı, sabaha karşı etkisini yitirdi.

HAMZABEYLİ GÜKRÜK KAPISI AÇILDI

Bulgaristan'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Bulgaristan Lesova Gümrük Kapısı yolu önceki gün akşam saatlerinde kapandı. Bulgar yetkililerin talebi üzerine TIR ve küçük araçların geçişine izin verilmedi. Kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından araçların geçişi sabaha karşı tekrar başladı.

Kırklareli’nde ise kar yağışı etkili olmadı. Ancak Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük Kapısı yolunda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Karayolları ekiplerinin bu bölgede kar temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Trakya genelinde kar yağışı beklenmediğini bildirdi.



MY(LK/AK)