Muhittin Mahallesi Şehit Armağan Galata Sokak’taki kırıman ve çınar apartmanlarının zemin katlarında bulunan 11 dükkan, iddiaya göre sonradan yapılan ara bölmelerle eve dönüştürüldü. 11 ailenin eve dönüştürülen işyerlerinde ikamet ettiğini öğrenen zabıta ekipleri, ailelerle görüşerek eşyalarını tahliye etmeleri için bir hafta süre verdi. Verilen sürede tahliye işlemi yapılmayınca zabıta ekipleri bu sabah saatlerinde polisle birlikte apartmanların bulunduğu sokağa geldi. Ev sahiplerinden eşyalarını boşaltmalarını isteyen zabıta ekipleri, tahliyenin ardından yapılan ara bölmeleri yıktırdı.

SATAN KİŞİ ORTADA YOK

Eşyalarını boşaltan ev sahipleri, yıkımın yasal olmadığını öne sürdü. Ellerinde tapu olduğunu söyleyen Hanım Bozyel, "Ben oğlumu bir haftadır okula gönderemiyorum. Burası kaçaktı o zaman neden elektrik, su, doğalgaz aboneliği yapıldı? Mağduruz. Gideceğimiz hiçbir yer yok" diyerek tepki gösterdi. Evi kendilerine satan kişinin ortadan kaybolduğunu söyleyen 63 yaşındaki Sultan Güneş ise, "Ben gece demedim gündüz demedim çalıştım bu evi aldım. Saçımı süpürge ettim. Bunu bize yapan adamı neden yakalamıyorsunuz, yazık günah değil mi?" diyerek gözyaşı döktü.

Ev sahiplerinden bazıları, eşyalarını kamyona yükleyerek mahalleden ayrıldı.

Çorlu Belediyesi yetkilileri, boşaltılan yerlerin projede işyeri olarak gözüktüğünü ve oturanların İmar Kanunu'na aykırı olarak izin almadan konuta dönüştürdüğünü açıkladı.

MY(LK/COŞ)