Çorlu'da 24 yaşındaki Tamer Atır ile evli olan 22 yaşındaki Yağmur Atır, Edirne’nin İpsala İlçesi’nde hamallık yapan 25 yaşındaki Özgür Gelmez tarafından 2 ay önce kaçırıldı. Yağmur Atır’ın ailesi polise başvurarak kızlarının bulunmasını istedi. Polis araştırma sonucunda kaçırılan kadının, İpsala’da Özgür Gelmez’in evinde olduğunu belirleyince baskın düzenleyip genç kadını bularak ailesine teslim etti.

Olayla ilgili soruşturma ve dava süreci devam ederken, tutuksuz yargılanan Özgür Gelmez iddiaya göre önceki gece Yağmur Atır’ı telefonla arayarak Çorlu’ya geleceğini ve kendisini alacağını söyledi. Paniğe kapılan Atır, ağabeyi Salih Eker’e, kendisini daha önce kaçıran Özgür Gelmez'in kendisini aradığını ve kendisini almak için yeniden Çorlu’ya geldiğini anlattı.

SOKAKTA AV TÜFEĞİYLE BEKLEDİ

Ağabey Salih Eker evden aldığı av tüfeği ile sokakta Özgür Gelmez’in gelmesini bekledi. İpsala’dan taksi ile Yağmur Atır ve ailesinin yaşadığı Çorlu'nun Şeyhsinan Mahallesi Yoğurtçu Sokak'a gelen Gelmez’in taksiden inmesini bile beklemeyen Eker, av tüfeği ile rastgele ateş açtı. 7 el ateş eden Salih Eker, Özgür Gelmez’i ağır yaraladı. Taksi şoförü ise araçtan inip kaçarak Sağlık Mahallesi’ndeki polis merkezine sığındı. Otomobilde kanlar içinde kalan Özgür Gelmez, 112 Acil servis ekibinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından Özgür Gülmez’in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

ÇALIŞTIĞI ÇİFTLİKTE YAKALANDI

Olayın ardından kaçan Salih Eker, çalıştığı çiftlikte av tüfeği ile birlikte yakalandı. Polisin geniş güvenlik altında adliyeye getirilen sanık Eker, savcılıktaki sorgusunda, “Kız kardeşim evli olmasına rağmen zorla kaçırdı. Biz de İpsala’ya giderek kız kardeşimi geri aldık. Zaman zaman bizi arayarak tehditler ediyordu. Kaçırdığında da kız kardeşimi dövmüş. Olay günü de kız kardeşimi arayıp küfür ve tehditler etmiş ve ‘seni almaya geliyorum, geleceksin’ diye söylemlerde bulunmuş. Kardeşim Yağmur ‘ağabey Özgür beni aradı, beni almaya geliyormuş’ dediğinde şok geçirdim ve kendisini beklemeye başladım. Daha sonra da bu olay oldu” dedi.

Ardından Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Salih Eker, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak Çorlu Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 



MY(LK/AAA)