Dün saat 06.30 sıralarında, Kemalpaşa Caddesi üzerindeki bir çorbacıda meydana gelen olayda, Basmane semtindeki birahanede garsonluk yapan 31 yaşındaki Ömer Anşin, bir süredir birlikte olduğu ve aynı işyerinde çalışan 28 yaşındaki F.K.'yi, telefonla arayarak nerede olduğunu sorup, yanına gelmesini istedi. F.K.'nin bu isteğe olumsuz yanıt vermesi üzerine sinirlenen Anşin ikinci kez aradığında, F.K.'nin elindeki telefonu çeşitli kuruluşlara müteahhitlik hizmetleri verdiği belirtilen 43 yaşıdaki Özer Polat aldı. İki erkekle de ilişkisi olduğu belirtilen F.K. için yaşanan tartışma, karşılıklı küfürleşme ve tehdide dönüştü.

ÇORBACIDA DEHŞET

Bunun üzerine yanına F.K.'yi de alarak otomobille yola çıkan ve nereye gittiklerini de söylemeyen Özer Polat, randevulaştıkları çorbacının önüne geldiği anda belindeki tabancayı çıkartarak, Ömer Anşin'e doğru koşmaya başladı. Polat'ın elinde silah olduğunu görünce çorbacıya giren Anşin, bu sırada iki müşterisiyle birlikte çorba içen taksi şoförü Mustafa Sunar'ın arkasına saklandı. Özer Polat'ın ateşlediği tabancadan çıkan kurşunlarla taksi şoförü Sunar ve arkasındaki Anşin vurularak öldü.

DAĞ EVİNE BASKIN YAPILDI

Olay sırasında otomobilde bulunan ve dehşet anlarına tanık olduktan sona kaçan F.K., kimliğinin belirlenmesinin ardından dün akşam saatlerinde yakalandı. F.K.'nin vediği bilgilerin yanı sıra, Mobese ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin kaçış yönünü tespit etti.

Araştırmalar sonrasında Özer Polat'ın akrabalarının bulunduğu Alaşehir İlçesi'ndeki 5 köyde dağ evlerinde ekipler önlem aldı. Yakınlarının, teslim olmak için İzmir'e gittiği yönünde verdiği yanıltıcı bilgilere rağmen evlerin yakınlarında bekleyişini sürdüren polis, kendilerinden habersiz olarak dağ evine gelen Özer Polat'ı yakaladı. Tarım ilacı içtiğini söyleyen Polat önce Alaşehir Devlet Hastanesi'ne, buradaki ilk müdahalenin ardından da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

KADIN YÜZÜNDEN

İçtiği tarım ilacından dolayı sık sık baygınlık geçiren Polat'ın, kendisine refakat eden polis memurlarının olayı neden yaptığına yönelik sorusuna ise sadece iki kelimeyle "kadın yüzünden" karşılığını vererek sustuğu belirtildi. Olay anında alkollü de olan Polat'ın, F.K.'yi, kendisinin yanında olduğunu Anşin'e ispatlamak için götürdüğü ortaya çıktı. Özer Polat'ın hastanedeki tedavisinin devam ettiği, başında nöbet tutan polislerin ise sıkı güvenlik önlemi aldığı bildirildi.

TAKSİ ŞOFÖRÜ TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada olayla hiçbirilgisi bulunmamasına rağmen Ömer Anşin'in arkasına saklanması üzerine kurşunların hedefi olarak yaşamını yitiren taksici 38 yaşındaki Mustafa Sunar'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'daki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Buca İlçesi Evka-1 semtindeki Yavuz Sultan Selim Camisi'ne götürülen Sunar'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının arından, gözyaşlarıyla Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Sunar'ın törene katılarak tayizeleri kabul eden eşi ve kızı ise olayla ilgili konuşmadı. Sunar'ın kanser tedavisi gören annesi Fikriye Sunar'ın da oğulunun öldüğünü öğrenince rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.



TY(AÖ/COŞ)