Olay geçen 25 Kasım’da, saat 06.30 sıralarında, Kemalpaşa Caddesi üzerindeki bir çorbacıda meydana geldi. Basmane semtindeki birahanede garsonluk yapan 31 yaşındaki Ömer Anşin, bir süredir birlikte olduğu ve aynı işyerinde çalışan F.K.’yi, telefondan arayarak nerede olduğunu sorup, yanına gelmesini istedi. F.K.’nin bu isteğe olumsuz yanıt vermesiyle sinirlenen Anşin’in ikinci kez araması üzerine telefonu, yanında bulunan Özer Polat alıp konuşmaya başladı. İki erkek arasında F.K. için yaşanan tartışma, kısa sürede karşılıklı küfürleşme ve tehdide dönüştü.

ÇORBACIDA RANDEVU

Bunun üzerine yanına F.K.’yi de alarak otomobille yola çıkan ve nereye gittiklerini de söylemeyen Özer Polat, randevulaştıkları çorbacının önüne geldiği anda belindeki tabancayı çıkartarak, Ömer Anşin’e doğru koşmaya başladı. Özer Polat’ın elinde silah olduğunu görünce çorbacıya giren Anşin, bu sırada iki müşterisiyle birlikte çorba içen taksi şoförü Mustafa Sunar’ın arkasına saklandı.

TAKSİ ŞOFÖRÜNÜ DE VURDU

Polat'ın ateşlediği tabancadan çıkan kurşunlarla taksi şoförü Sunar ve arkasındaki Anşin vurularak öldü. Olay sırasında otomobilde bulunan ve dehşet anlarına tanık olduktan sona kaçan F.K.’nin, yakalanmasının ardından, verdiği bilgiler ve mobese ile işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, katil zanlısının kaçış yönünü tespit etti. Özer Polat’ın akrabalarının bulunduğu Alaşehir ilçesindeki bir dağ evinde önlem alan polis, buraya gelen katil zanlısını eve girdikten sonra yakaladı.

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE TUTUKLANDI

Yakalanmadan önce yakınlarına tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunduğu söyleyen Özer Polat, önce Alaşehir Devlet Hastanesi’ne ardından da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada polis gözetiminde tedavi altına alınan ve iki kişiyi öldürmesini sadece “kadın yüzünden” sözleriyle özetleyen Polat için hakim hastaneye gitti. Burada ifadesi alınan, hakkında verilen tutuklama kararı yüzüne okunan Özer Polat, polis tarafından jandarma ekiplerine teslim edidi. Mahkumların kaldığı hastanedeki özel bölüme alınan Polat'ınn burada tedavisinin devam ettiği bildirildi.