Olay, saat 05.00 sıralarında ilçe merkezindeki Gazi Orhanbey Camisi yakınlarında meydana geldi. Başka bir lokantada komi olarak çalıştıkları belirtilen Enis A. ve Erkan A., daha önceden tanıdıkları Aydın Turgut ile Gazi Orhanbey Camisi yakınındaki çorbacıda karşılaştı. Gençler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan kavgada Aydın Turgut, boğazından ve omzundan bıçakla yaralandı. Olay yerinden uzaklaşan Aydın Turgut yaklaşık 100 metre ilerideki başka bir çorbacının önünde yere yığıldı. İş yerindeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis bölgede güvenlik önlemleri alırken Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulundu.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ ALKOLLÜ ÇIKTI

Olaydan sonra kavgaya karışan Enis A. İle Erkan A. Polis tarafından aynı bölgede gözaltına alındı. Orhangazi Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen gençlerden Erkan A.’nın 1.3 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Olayda ölen Aydın Turgut’un madde bağımlısı olduğu öne sürüldü. Ailesinden ayrı yaşayan Turgut’un cenazesi Savcının olay yerindeki incelemesinden sonra Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Acı haberi polislerden alan baba Halil Turgut önce Devlet Hastanesi morguna ardından Bursa’ya gitti.

Boğazına isabet eden bıçağın atardamarını kesmesi sonucu yaşamını yitiren Aydın Turgut’un cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemeden sonra ailesine teslim edildi. Talihsiz genç İznik’e bağlı Bayındır Köyü’nde toprağa verildi.

Savcılık, çevredeki olay yerini gören güvenlik kameralarının kayıtlarını da toplattı. Bu kayıtlardan Aydın Turgut’un ölümüne neden olan bıçağın Erkan A.’nın elinde olduğu belirlendi. Erkan A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Erkan A. İle birlikte olan arkadaşı Enis A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HB(FK/COŞ)