3 YILDA 1 MİLYON 200 BİN DEFTER DAĞITILDI


Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise geri dönüşümün, ekonomik, sosyal ve kültürel önemine değinerek, defterleri zengin-yoksul ayırt etmeksizin Esenler'deki her çocuğa verdiklerini söyledi.


 Esenler'de geri dönüşümün bir toplumsal seferberlik haline döndüğünü belirten Göksu, şöyle konuştu:


 "Bu dönüşümle birlikte 3 yılda dağıttığımız defter 1 milyon 200 bin adettir. Şu ana kadar 5 bin ton kağıt atığı toplamışız. Bu 5 bin ton kağıt atığı ile beraber, 92 adet futbol sahası büyüklüğündeki ormanı sadece kağıt atığı toplayarak kurtarmışız. Bir taraftan kağıt atıklar, diğer taraftan plastik atıklar ki, Türkiye'de sembol olmuş 'Mavi kapak' kampanyamızla beraber, Türkiye'de yeni bir kampanyayı başlatmış olan bu mavi kapak toplama kampanyası ile 100 tekerlekli sandalye hedefiyle başlamış, şu anda yaklaşık 100 ton mavi kapak toplanmış ve bin küsur tane tekerlekli sandalye kardeşlerimize takdim edilmiş. Diğer taraftan sosyal marketimizde kullanılan yoksulumuz için vermiş olduğumuz deterjanlarımızın büyük bir bölümü yine geri dönüşümden elde edilerek, geri dönüşüm kazancı ile yoksullarımıza deterjan olarak dönmüştür."


GERİ DÖNÜŞÜM TASARRUFLARI


Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm projesiyle, 2012 yılında toplanan bin 152 ton atık kağıtla, 19 bin 584 yetişmiş ağaç ve 97 bin 920 metrekare (15 futbol sahası) ormanlık alanın kurtarıldığı, toplanan 4 bin 480 ton plastik atıkla, 62 bin 720 kilovat enerji tasarrufunun, 395 ton metal hammadde tasarrufunun elde edildiğinin, toplanan 20 bin litre bitkisel atıkla 2 milyar litre suyun içilebilirliği, 100 milyar litre suyun kullanabilirliğinin sağlandığı ve toplanan bin 400 kilo atık pille 56 bin metrekare toprağın kullanımının sağlandığı öğrenildi.


(FOTOĞRAF)