Çiğli Belediyesi temizlik işlerinde çalışan işçiler Kurtuluş Uyral, Cumali Şahin ile Cengiz Pekgöz, çöp kamyonuyla sabah erken saatte Anadolu Caddesi üzerindeki bir konteynerdeki çöpleri boşaltırken, içinde altın ve para olan poşet buldu. Konteynerin en altında kalan, boşaltılmasıyla en üste çıkan poşeti gören işçiler Kurtuluş Uyral, Cumali Şahin ile Cengiz Pekgöz, içinde 3 Adana burması bilezik, 1 cumhuriyet altını, 1 tam Reşat altını ile 650 lira para bulunan poşeti, ön kabine aldı. Çöp kamyonunu Harmandalı çöp alanına boşalttıktan sonra belediye şantiyesine gelen işçiler, altınları yetkililere teslim etti.

Bu sırada, altın ve paralarını İstanbul- İzmir arasında çalışan şehirlerarası otobüste unutan Fehime Özgün de avukat kardeşi İzzetin Özgün aracılığıyla altınlarının peşine düştü. Önce otobüs firmasına giden Özgün kardeşler, burada muavinden, tüm çöpleri ve çöp sandığı altın poşetini Çiğli'de bir çöp konteynerine attığını öğrendi. Özgün kardeşler çok düşük bir ihtimal olsa da altınların bulunmuş olabileceğini düşünerek Çiğli Belediyesi'nin temizlik işleri birimine ulaştı. Altınların bulunduğunu öğrenince büyük sevinç yaşayan Özgün kardeşler, belediye yetkililerine, poşetin içinde ne olduğunu tam olarak söylemeleri üzerine altın ve parayı teslim aldı.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da dürüstlüklerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirttiği işçilere teşekkür ederek birer çeyrek altın hediye etti. Başkan Metin Solak, işçilerimizin tamamıyla gurur duyuyorum. Her zaman çok özverili ve dürüst olarak görevlerini yerine getiriyorlar. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenlenen küçük törene katılan altınların sahibi Fehime Özgün'ün kardeşi İzzetin Özgün de Başkan Solak'a ve işçilere teşekkür etti. Özgün, "Bu zamanda böyle bir dürüstlük bizleri çok memnun etti. Açıkçası biz umudumuzu yitirmiştik ama yüzde 1 olarak altınlarımızı bulabileceğimizi düşünüyorduk. Bulunduğunu öğrenince çok sevindik. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.



(AÖ/BT)