Turgut Özal Mahallesi'ne yaklaşık 700 metre uzaklıkta bulunan şehir çöplüğünde bugün saat 02.30 sıralarında, metan gazı sıkışması sonucu yaşanan patlamaların ardından yangın çıktı. Yangının 200 metre uzaklıktaki ormanlık alana sıçramasını önlemek için çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına, Manisa Belediyesi'ne bağlı 15 itfaiye aracının yanı sıra su tankerleri, iş makineleri ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 yangın söndürme aracı katıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, söndürme çalışmalarını yürüten ekiplere, dumandan zehirlenme olasılığına karşı maske, ayran ve su dağıttı.

Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Barlaser ve İtfaiye Müdürü Ali Gül bölgeye gidip çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Göreve geldikleri günden bu yana çöplükte üçüncü kez yangın çıktığını hatırlatan Başkan Ergün, şöyle dedi:

"İlk göreve geldiğimiz 2009 yılında çöplük yanmıştı. Geçtiğimiz yılda da yangın çıkmıştı. Bu yıl üçüncüsü oluyor. İnşallah bir daha yaşamayız. Yangının ormana çok yakın olmasının getirdiği sıkıntılar da var. Bununla ilgili önlemleri almak üzere arkadaşlarımız yoğun çalışıyor."

Başkan Ergün, merkeze bağlı Uzunburun Köyü Sarıçam Mevkii'ne yapılması düşünülen yeni katı atık bertaraf tesisi için işleri hızlandıracaklarını vurgulayıp, "Biran önce bu sıkıntıdan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapacağız. En kısa zamanda Manisa'ya yeni bir katı atık berataf tesisi kazandırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

SİYASİLERE AÇIK ÇAĞRI

ÇED raporuna ihtiyaç duyulması halinde Manisa'daki bütün siyasileri göreve davet eden Başkan Ergün, şunları söyledi:

"Siyasiler, buraya gelip burada şov amaçlı gösteri yapacaklarına, Ankara'da bu işin çözülmesi için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmalı. Gerekirse Çevre Bakanı'na çıkarak hep beraber bu işe el atmamız gerekiyor. Herkes artık elini taşın altına soksun. İşi siyasi şovlara, siyasi kurumlara sokmadan bu işin çözümü noktasında hep beraber ortak karar alalım düşüncesindeyim."

GÜL, "SOĞUTMA ÇALIŞMALARI 2 GÜN SÜRER"

Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül, sıcak hava nedeniyle metan gazı sıkışmasının yangına neden olduğunu dile getirdi. Gül, "Soğutma çalışmaları 2 veya 3 gün sürer. Belediye olarak hepimiz buradayız. Çöplüğün taşınmasından başka çare yok" dedi. Öte yandan çöplüğe yakın iki evin çatısında da patlamalar sırasında yangın çıktığı ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğünü bildirildi. Kontrol altına alınan yangın zaman zaman devam ederken soğutma çalışmaları da sürüyor.



İK(AÖ/İD)