Daha önce merkeze bağlı köy olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan İnköy Mahallesi yakınlarındaki çöplük alanında bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, yakınlarıyla birlikte hurda demir toplayan Mehmet Aksöz, oluşan göçükle birlikte çöplerin altında kaldı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.

Kütahya Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Mehmet Aksöz yaralı olarak göçük altından çıkarıldı. Aksöz, ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Mehmet Aksöz'ün sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Mehmet Aksöz'ün eşi Fadime Aksöz, "Hurda toplamak için buraya gelmiştik. Bir anda göçük oldu ve eşim atık maddelerin altında kaldı. Hemen telefonla ilgili yerleri arayıp yardım istedik" dedi.

Vatandaşlar arasında 'Kül Barajı' olarak bilinen çöplük alanına daha önce çeşitli kuruluşların atık maddelerini boşalttıklarını, ancak son yıllarda buraya çöp ve atık madde atılmasının yasaklandığı belirtildi.


.