Alanya'nın Okurcalar Beldesi'nde çöp depolama alanında, 9 Eylül 2007’de belediye çalışanları tarafından kimliği belirsiz ve çürümeye yüz tutmuş bir erkek cesedi bulundu. Olaydan 5 gün sonra incelemesini tamamlayan jandarma, cesedin Muammer Uçak'a ait olduğunu belirledi. Cinayeti aydınlatmak için Antalya ve Alanya jandarma komutanlıkları tarafından oluşturulan özel ekip, 1 yıl süren araştırma sonucunda şüpheliler Mustafa Özdemir, Yusuf Demir, Tuncay Özen, İmdat Saruhan, S.L. ve Azat Bal'ı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Azat Bal ile S.L. tutuklanırken, diğerlerinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Muammer Uçak'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması, Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmaya Yusuf Demir, Tuncay Özen, İmdat Saruhan ile tutuklu sanıklar Azat Bal ve S.L. katılırken, tutuksuz yargılanan Mustafa Özdemir katılmadı.

Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklar, tahliye ve beraatlerini istedi. Savunmaların ardından duruşmaya kısa süre ara veren Mahkeme Başkanı Emine Talay Yavuz, kararı açıkladı. Tutuksuz sanıklar Mustafa Özdemir, Yusuf Demir, Tuncay Özen ve İmdat Saruhan 'cinayet' ve 'nitelikli yağma' suçlarından 36 yıl hapse mahkum edildi. Tutuklu yargılanan Azat Bal, suç tarihinde yaşının küçük olması nedeniyle 32 yıl hapisle cezalandırıldı. Tutuklu sanıklardan S.L. ise 'cinayet' ve 'nitelikli yağma' suçuna ilişkin mahkumiyetine yetecek delil bulunmaması nedeniyle beraat etti. Mahkeme, duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Mustafa Özdemir hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.


----

S.L.: Serkan Leblebiciler