Sahipli ve sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından zehirlendikten sonra toprağa gömüldüğünü iddia eden vatandaşlar durumu Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) bildirdi. Bunun üzerine federasyon durumu DOHAYKO Keşan Temsilcisi ve HAYTAP yerel gönüllüsü Tülay Kahveci’ye iletti. Savcılıktan alınan iznin ardından jandarma gözetiminde iş makinesi ile İbriktepe çöplüğünde kazı yapıldı ve vatandaşların ihbar ettiği yerde 5 köpek leşi bulundu. Bunun üzerine hayvanseverler İpsala Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulundu ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), İçişleri Bakanlığı ve Edirne Valiliği’ne yüzlerce şikayet dilekçelerini e-mail yoluyla gönderdi. 

Bir vatandaşın federasyona şikayette bulunduğunu belirten Tülay Kahveci, "Gittiğimizde olayın doğru olduğunu gördük. Köpek leşleri bulundu. Bugün de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ölen köpeklerden numune alacak ve nasıl öldürüldükleri belirlenecek" dedi.

Köpekleri kendilerinin öldürmediğini belirten İbriktepe Belediye Başkanı CHP'li Galip Gören, "Köpekler uyuz olmuş ölmüş. Öldürme yok. Hastalık yayılmasın diye de biz gömdük" dedi.

İpsala Cumhuriyet Savcılığı Belediye Başkanı Galip Gören hakında adli soruşturma başlatırken Edirne Valiliği'de idari soruşturma başlattı.  



FK(LK/SS)