Fethiye'de sınıf köşelerine ait poster ve panolar Muzaffer Dontlu Caddesi, 561 Sokak'taki çöp tenekesi içinde ve çevresinde bulundu. Yoldan geçerken çöplerin arasında Atatürk portresi, 'Gençliğe Hitabe' ve 'İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu panoları gören vatandaşlar büyük şok yaşadı. Vatandaşlar, uzun süre bu eşyaların nereden geldiğini anlamaya çalıştı.

Duruma tepki gösteren bazı gençler ise portre ve panoları çöpten çıkarmaya çalıştı. Çöp bidonu ve çevresindeki çöplerin arasından çıkarılan eşyalar, vatandaşlar tarafından eve götürülmek üzere alındı.

SORUMLULAR BULUNMALI

Gördükleri karşısında büyük şok yaşadığını söyleyen Aysuhan Ceyhan, sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi. Odasının Atatürk posterleri ile süslü olduğunu söyleyen Ceyhan, "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan biri olarak bu tabloyu çok yanlış bulduğumu belirtmek istiyorum. Sınıfların başköşesinde olması gereken bu eşyalar nasıl olur da çöpe atılır? Daha önce de benzer vakalar yaşandı. Ancak hiçbir yaptırım olmayınca bu görüntüler teklanıyor. Ancak bu posterleri burada bırakamayız. Alıp eve götürüyoruz" diye konuştu.

Posterlerin çöpe atılmasına tepki gösteren Sancar Özmen ise "Mustafa Kemal Atatürk'e Türk gençleri olarak biz sahip çıkmayacaksak kim sahip çıkacak? Bu posterleri hangi zihniyet, ne amaçla çöpe atabilir? Gerçekten büyük şok ve üzüntü yaşadım. İmam Hatip Lisesi'nden atıldığı belli. Hademe ya da öğrenciler atmış olabilir. Ancak buna okul idarecileri izin vermemeliydi" dedi.

'DEPODA TEMİZLİK YAPMIŞTIK'

Fethiye İmam Hatip Lisesi Müdürü Tevfik Engin, birkaç gün önce okulun deposunda temizlik yaptıklarını, ancak Atatürk posterlerinin yakındaki çöpe atılmasının mümkün olamayacağını söyledi. Çöpe atılan portrelerin okula ait olduğuna ihtimal vermek istemediği anlatan Engin, "Okula ait 30 yıllık bir depomuz var. Bu depoda dini kitaplarımızla birlikte sınıf köşelerine ait posterler ve panolarda mevcuttu. Ancak kasıtlı olarak çöpe atılmış olamaz. Tüm sınıflarımızda Atatürk köşelerimiz mevcuttur. Poster ve panoların önemi ve anlamının bilincindeyiz" diye konuştu.