Fethiye'de geçen pazartesi sınıf köşelerine ait 'Atatürk portresi', 'Gençliğe Hitabe' ve 'İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu panolar Muzaffer Dontlu Caddesi, 561 Sokak'ta bulunan Fethiye İmam Hatip Lisesi karşısındaki çöp tenekesi içinde ve çevresinde bulundu. Yoldan geçerken çöplerin arasında panoları gören vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Şikâyetler üzerine Fethiye Kaymakamlığı olayla ilgili inceleme başlattı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Fethiye Kaymakamlığı konuyu araştırması için Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu'yu görevlendirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Koftu, "Basında yer alan haberler ihbar kabul edildi. Kaymakamlık tarafından inceleme başlatıldı. Haberi yapan gazetecilerin ve görgü tanıklarının ifadesine başvuracağız. Olayda bir kasıt olup olmadığını araştıracağız. Bu ön inceleme sonucuna göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar vereceğiz" dedi.

PANOLAR TEMİZLENDİ

Diğer yandan Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından kordon boyundaki Atatürk fotoğraflarının yer adlığı panolar da temizlendi. Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 10 kişilik ekip, sahil bandındaki Atatürk fotoğraflarına ait panoları fırça ve bezlerle temizledi. Yaklaşık 3 saat süren temizlik çalışmasında 50 ışıklı pano temizleni, bakımı yapıldı.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Temizlik çalışması sırasında Kordon Boyu’nda yürüyüş yapan vatandaşlar duyarlılığından dolayı MHP'li Fethiye Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. İlçenin çöpe atılan Atatürk porteleriyle gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Fatma Karaca, "Atatürk posterlerinin çöpe atıldığını duyduğumuzda inanamadık. Fethiye’de böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Atatürk büyük bir liderdir. Bu gibi şeyler ona layık değildir" diye konuştu.

Necdet Öztürk ise temizlik çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öztürk, "Şehit haberleriyle uyandığımız bugünde Türk milletinin değerlerine sahip çıkması her şeyden önemlidir. Atatürk posterlerinin çöpe atılmasıyla ilgili haberi duyduğumda büyük üzüntü yaşadım. Sorumlular kimse yetkililer tarafından gereği yapılsın" dedi.