Çaykent Stadı'nda geçen hafta sonu Rize 2’nci Amatör Küme’de mücadele eden Salarhaspor ile Çayeli Haytefspor takımları arasında oynanması gereken karşılaşma, stadın yan tarafında bulunan eski çöp toplama alanından gelen kötü koku nedeniyle maçın orta hakemi Osman Tüfekçi tarafından tatil edilmişti. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından inceleme başlatan Rize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, stadın yanına çöp döktüğü gerekçesiyle Rize Belediyesi’ne 100 bin lira para cezası kesti.

“İŞGÜZAR BİR HAKEM KOKU BAHANESİ İLE MAÇI İPTAL ETTİ”

Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı ise, alana daha önce çöp döküldüğünü ve yeni çöp dökme işlemi yapılmadığını belirterek, kötü hava koşulları nedeniyle çöplük alanın üzerinin kapatılamadığını belirtti. Oluşan çöp kokusu gerekçe gösterilerek futbol karşılaşmasının iptal edildiğini ifade eden Bakırcı şunları söyledi:

“İşgüzar bir hakem koku bahanesi ile maçı iptal etmiş. Ancak bir gün önce de aynı yerde maç oynanmıştı. Burada bir art niyet var. Biz şu anda buraya çöp dökmüyoruz. Çöplük alanın üzeride kapatıldı. Bu stadın olduğu yerde ailemize ait 30 dönüm arazi var. Bu stat ve yanında yapılacak tesisler için dedeme ait arazilerin bir bölümünü bedelsiz bağışladık. Hatta bazı akrabalarımız para talep etmesine rağmen ben karşı çıktım ve arsayı bedelsiz verdik. Rize’ye kalıcı bir hizmet olsun istedik. Bu alana bazı çevre belediyelerde çöp döküyor. Ama sadece bizim belediyemize ceza kesildi. Kendi arazimizde bize ceza yazılması doğru olmadı.”

Bu arada Rize Belediyesi, stadın yanındaki çöp dökülen alanın üzerini kapattı. İptal edilen Salarhaspor ile Çayeli Haytef maçının da, 4 Nisan günü saat 14.00'da, sorunun giderilmesi nedeniyle aynı stadda oynanması kararlaştırıldı.