ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Ana Bilim Dalı yoğun bakım ünitesinde kemik iliği kanseri nedeniyle tedavi gören ÇOMÜ Yenice Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nde bankacılık dalında ders veren 48 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Güran Yahyaoğlu'nun rahatsızlığından haberdar olduğunu dile getirdi. Rektörlüğün 2010 yılında 'mazeretsiz olarak mesaiye gelmediği' iddiasıyla 'istifa etmiş' saydığı, ancak YÖK'ten dönen kararla görevine devam eden Yrd. Doç. Dr. Yahyaoğlu'nun rahatsızlığını anlatan belgenin üniversiteye ulaşmasında sorun olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Laçiner, şunları söyledi:

"Hocamız ile ilgili belge bize gelirse işleri yapılır. Anladığım kadarıyla hocamızın sağlık durumunu anlatır belgenin üniversite ilgili birimlerine ulaşması konusunda bir sorun olmuş. Şu halde ilgili belgenin Üniversiteye ulaşmadığı anlaşılıyor. Yasalara göre işlem yapmaya mecburuz. Ne bir kişinin işine yazılı belge olmadan son verebilirsiniz ne de kişiyi yazılı belgeleri evrağı olmadan işe başlatabilirsiniz. İkisi de mümkün değildir. Dolayısıyla eğer hocamızın sağlık durumunu bildirir raporları varsa, ki vardır muhtemelen, o raporlar kuruma ulaştığı an bir hata varsa düzeltilir. Bizim işe son verme, başlatma yetkimiz yok. Böyle bir inisiyatifimiz yok. Gerekli belgelerin ulaşması noktasında bir gecikme oluşmuştur. Sonuç itibariyle belge yokken aklımızdan bir şey yapılırsa, ilgili memur suçlu duruma düşüyor. İlgili belgeler kuruma ulaştıktan sonra görevli memurlar ne gerekiyorsa onu yapar. Hiçbir hocamıza dönük olarak, özellikle de kanser gibi ağır rahatsızlıklarda böyle bir şeyin olması mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde bir fakülte sekreterimiz kanser rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Kendisi son nefesine kadar da bizim memurumuzdu. Böyle bir anlaşılmazlık göstermemiz mümkün değil zaten. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kurumuyuz. Yasalara göre işlemler yapılır, bir hata varsa da düzeltilir."

Bu arada, bilinci kapalı olan Yrd. Doç. Dr. Yahyaoğlu'nun ailesinin, kanser olduğuna üniversiteyi inandırabilmek için Çanakkale İdare Mahkemesi'ne gönderilen dilekçenin ekine hastane odasında çektikleri fotoğrafları da eklediği bildirildi.



ES(AÖ/SS)