ÇOMÜ'de 16'ncı Japonya Günleri etkinlikleri, Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu'da düzenlenen törenle başladı. Türk-Japon Dostluk Topluluğu Akademik Danışmanı olan Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Özşen ve Japonca Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu `Kendo Grubu' sunduğu gösteriyle izleyenlerden alkış aldı. Yrd. Doç. Dr. Tolga Özşen ve ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Japonca Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Uğur Yılmaz, ayrıca gerçek samuray kılıcı kullanarak mini bir gösteri düzenledi.

Etkinliklerin Japon kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlendiğini belirten Uğur Yılmaz, tarihin eski dönemlerinden beri Türk ve Japon toplumu arasında sıcak ilişkilerin olduğunu söyledi. Yılmaz, Japon kültürünün, Türk toplumunda daha fazla tanınmasını istediklerini ifade etti. Aynı zamanda Kendo Grubu Başkanı da olan Uğur Yılmaz, "Kendo, Japon savaşçıların yaklaşık bin yıllık üzerinde çalıştığı kılıç kullanma sanatını gösterir. Biz de ilk kez üniversitemizde bu gösteriyi düzenleyip kendoyu tanıtmak istedik. Katan denilen bambu ağacından yapılan kılıçlar kullanarak gösteri sergiledik" diye konuştu.

ÇOMÜ'de iki gün sürecek etkinlikler kapsamında, animasyonlar düzenleneceği, Japon filmleri gösterileceği, öğrencilerin hazırladığı kağıt katlama sanatı sergisinin gezilebileceği, konuklara da Japon çayları ve yemekleri ikram edileceği belirtildi.



EK(AÖ/AK)