Marmaris ve çevresinde hafta başından itibaren sabah erken saatlerde başlayan çöl sıcakları akşam da etkisini sürdürdü. Çöl sıcaklarıyla Marmaris sokakları boşalırken vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler soluğu Marmaris'ten İçmeler beldesine kadar uzanan 11 kilometrelik plajlarda aldı. Otel havuzları ve su parkları da doluluk oranı ile plajları aratmadı. Bazı turistler sabah erken saatlerde günübirlik gezi tekneleriyle turlara katıldı. Plajlar su sporları yapanlar, çocukları ile serinlemeye gelen binlerce kişinin renkli görüntülerine sahne oldu. Sokaktaki kedi ve köpekler, otomobiller ile motosikletlerin gölgesine sığındı. Bir işletmenin dışarıda bulunan masasındaki karpuza gelen güvercin de ilginç bir görüntü oluşturdu.

Çöl sıcakları akşam ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Saat 22.00'den itibaren termometreler 29 dereceyi gösterirken, ilçe sokakları hareketlenmeye başladı. Atatürk, Ulusal Egemenlik ve Kordon Caddesi'nde bulunan parklar vatandaş ile yabancı turistlerin akınına uğradı. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar bir esinti bulmak için Yat Limanı ile Atatürk Caddesi'nde bulunan sahil yürüyüş yollarına akın etti. Gündüz boş olan kafeterya ve restoranlar gece doldu. Gece saat 03.00'e kadar ilçe sokakları insanlarla doldu taştı.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kavurucu sıcakların bir süre daha devam edeceğini açıklarken, geçen Pazar gününden itibaren özel ve devlet hastanelerine sıcaktan etkilenen üçü kadın, ikisi yabancı turist olmak üzere 7 kişinin geldiği ve tedavileri yapılarak taburcu edildiği belirtildi.



AG(AÖ/AAA)