İngiliz ordusundan emekli olan makine mühendisi Trevor Everitt, 2 yıl önce tatil için geldiği Fethiye'ye hayran kaldı. Fethiye'de yaşamaya karar veren Everitt, eşi Anna ile Çalış Bölgesi'ne yerleşti. Burada yeni arkadaşlar edinen Everitt çifti, Türk ve İngiliz komşularıyla yaşamaya başladı. 7 yıl önce yakalandığı 'amfizem' hastalığına bağlı solunum güçlüğü çeken Everitt, eşi Anna'ya öldüğünde Fethiye'de toprağa verilmek istediğini söyledi.

Geçen Cuma günü yaşamını yitiren Everitt, vasiyeti üzerine Fethiye Belediyesi Çatalarık Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenini Rahip David Groom yönetirken, Everitt'i son yolculuğunda komşuları ve arkadaşları yalnız bırakmadı. Törende Trevor Everitt'in eşi Anna, oğlu Duncan ile gelini Gillian gözyaşlarını tutamadı.

Eşinin Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdiğini belirten Anna Everitt, “Her zaman farklı bir ülkeye yerleşme hevesi vardı. Türkiye’ye gelince çok sevdi. Buraya yerleştik. Hastalığı nedeniyle muayene için bile İngiltere'ye gitmek istemedi. Onu çok özleyeceğiz" dedi.