Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Atletizm Pisti'nde düzenlenen şenlikte, unutulmaya yüz tutan 25 çocuk oyunu tekrar canlandırıldı. Şenliğe katılanlar özellikle 1970 ve 1980 yılların unutulmaya yüz tutan çember çevirme, seksek, dokuztaş, bilye, cüz, ip atlama, beş taş, çelik-çomak ve dama, uzun eşek, topaç ve aşık gibi oyunlarını oynadı. Şenlikte yetişkinler de tüm oyunlara katılarak çocukluklarını hatırladı. Davetlilere Spor Lisesi tarafından buğdaydan yapılan kavurga ikram edildi. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Eğitsel Oyunlar Şenliği'ne Vali Yardımcısı Mehmet Gök, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Palandöken İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürü Ali Özer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Şeref Polat ile Spor Lisesi'nin öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şenliklere iki erkek çocuğunu da yanına alarak katılan Erzurumspor eski kalecilerinden Nejdet Gümüşenek, bu oyunların kendisini çocukluk dönemlerine götürdüğünü söyledi.  Gümüşenek, şöyle dedi:

"Böyle bir festival düzenlendiğini duyunca çocuklarımın elinden tutup buraya geldim. Ben bu oyunları çocuklarıma anlatıyordum ama uygulama yapma şansım yoktu.  Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi için oyun şart. Günümüzün eğitim şartlarında çocuklar bir yarış atı gibi. Sadece ders çalıştırılıyor. Bir de gün internete girmekle geçiyor. Avrupa'da çocukları internetin başından kurtarmak için milyonlarca Euro'luk sosyal projeler hazırlanıyor. Bizim zamanımızda şişman çocuk yoktu. Çünkü hep hareket halindeydik. Ama şimdi bilgisayarın başında oturup saatlerce hareketsiz kalıyor." 

Erzurum'un unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunlarından sadece 25'ini öğrencilerle su yüzüne çıkardıklarını ifade eden Spor lisesi Müdürü Şeref Polat, "Bu şenliği geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Bu yıl 25 oyunu oynadık. Her yıl oyun ve katılımcı sayısını artıracağız" diye konuştu.

Babası ile katıldığı yöresel oyunlardan en çok halat çekme ve topacı beğendiğini belirten ilköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Alper Furkan Gümüşenek, burada öğrendiği oyunları mahalle ve sınıf arkadaşlarına anlatarak oynamaya çalışacaklarını söyledi.