Geçen yıl Kasım ayında, merkez İlkadım İlçesi'nde eşinden boşanan Betül Y., annesinin kendilerini evine kabul etmemesi üzerine 2 çocuğuyla birlikte çocukluk arkadaşı Adem T.'den yardım istedi. Adem T. de tek başına yaşayan ve kuaförlük yapan kız kardeşinin yanına anne ve 2 kızını yerleştirdi. Sonra da çocukluk arkadaşının büyük kızı olan M.H. ile görüşmeye başladı. Anne Betül Y., 2010 yılında Rize'de yaşadığı cinsel taciz olayından dolayı bunalıma giren kızına bu görüşmelerle ilgili bir şey söylemedi. Ancak iddialara göre bir akşam Adem T. kamyonetle gezmeye çıkardığı M.H.'yi deniz kenarında boş bir alanda öpmeye çalıştı. M.H.'nin bağırması üzerine özür dileyerek öpmekten vazgeçip genç kızı evine bıraktı. Birkaç gün sonra ise yine M.H. ile gezmeye çıktı. Bu kez kamyonetin içerisinde zorla ters ilişkiye girdi. İddiaya göre Adem T., bundan sonraki 4 ay içerisinde de genç kızla zorla ilişkiye girmeye devam etti.

M.H. ise başına gelen bu olayı annesine anlattı. Ancak anne Betül Y. daha önceki taciz olayının da etkisiyle çevrelerinde bunun konuşulmasını istemedi ve Adem T.'yi şikayet etmedi. Bunun üzerine M.H. durumu anneannesine anlattı ve ikisi birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Adem T., Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 5 ay sonra çıktığı ilk duruşmada üzerine atılan suç vasfınını değişme olasılığını dikkate alınarak tahliye edildi.

15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Adem T., kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, "Ben onlara hep yardım ettim. İddia edilen suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Duruşmaya katılan M.H. ise "Beni öpmeye çalışınca ona kızıp bağırdım. Benden özür dileyince bundan sonrada görüşmeye devam ettim. Beni ilişkiye girme konusunda ikna edince bir kez ters ilişkiye girdim. Ancak sonra benimle zorla ters ilişkiye girmeye başladı. Ben istemedim. Durumu anneme anlattım. Annem 'rezil oluruz' korkusuyla şikayetçi olmadı" dedi.

Duruşmada dinlenen anne Betül Y. ise kızının 2 yıl öncede Rize'de cinsel tacize maruz kaldığını ileri sürerek, "Ruh sağlığı bu olaydan sonra bozuldu. Benim çocukluk arkadaşımdır. Aralarında benim bildiğim kadarıyla abi kardeş ilişkisi vardı. Önceki olaylardan dolayı ben kızımı uyarmıştım dikkatli olması konusunda. Kızım çok yalan söyler. Ancak Adem yapmaması gereken bir şeyi yaptı" diyerek şikayetçi oldu.

Duruşma, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için ertelendi.



İA(MS/SS)