Olay, 1 Ekim 2011 tarihinde Esentepe Mahallesi Düz Sokak'ta meydana geldi. Çocukluk arkadaşı olan ve birlikte nakliye işi yapan Aytuğ Tuna ile Fevzi Özyuva arasında para konusunda tartışma çıktı. Tartışma karşılıklı küfürlerle kavgala dörüşürken, Fevzi Özyuva, Aytuğ Tuna'yı sol bacağından bıçakla yaraladı. Aytuğ Tuna da boğuşma sırasında aynı bıçağı alıp kendisini yaralayan arkadaşı Fevzi Özyuva'yı göğsünden bıçaklayıp kaçtı. Ağır yaralanan Özyuva kaldırıldığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak öldü. Polis tarafından yakalanan ve götürüldüğü hastanede bacağındaki bıçak yarasına gerekli müdahalede bulunduktan sonra taburcu edilen Aytuğ Tuna da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis istemiyle Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Aytuğ Tuna, bugünkü karar duruşmasında mahkeme heyetinin karşısına çıktı.

Çocukluk arkadaşını öldürdüğü için pişman olduğunu söyleyen Aytuğ Tuna, şöyle konuştu:

"Olay günü bir nakliye işi yapmıştık. Fevzi'ye payına düşen parayı vermiştim. Ancak gece Fevzi bana alkolün etkisiyle küfür içerikli mesajlar attı. Benimle görüşmek istediğini belirtti. Ben de onun belirttiği buluşma yerine gittim. Bana sopayla saldırdı. Vurduğu sopa kırılınca bıçak çıkardı. Bacağımdan yaralandım. Daha sonra elinden bıçağı alıp rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi. Öldüğüne çok üzüldüm. Fevzi benim hem çocukluk arkadaşım hem de iş ortağımdı. Onu kardeşim gibi seviyordum. Çok pişmanım."

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti, Aytuğ Tuna'yı 'kasten adam öldürmek' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından olayda tahrik olduğuna karar verip ve duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak bunu 15 yıl hapse indirdi.