Kızıltepe İlçesi Yeni Mahalle'de 2 odalı kiralık evde, hasta eşi ve 2 çocuğuyla birlikte yaşayan Abdulbaki Yılmaz, astım ve bronşit hastası olan çocuklarının tedavisini yaptırmak için böbreklerini satlığa çıkardığını söyledi. 8 yıl önce evlendikten sonra 25 yaşındaki eşi Rukiye ile birlikte TOKİ konutlarında kapıcılık yapmaya başlayan Abdulbaki Yılmaz, yaklaşık 7 ay önce hepatit B teşhisi konulmasından sonra, hastalığının bulaşıcı olması nedeniyle bina yönetimi tarafından işten çıkarıldı.

Yeni Mahalle'de 2 odalı bir evde 150 TL kira karşılığı yaşamaya başlayan Yılmaz, "Eşim Rukiye, nefes darlığı çekiyor. Ben sarılık ve enfeksiyon hastasıyım. 5 yaşındaki oğlum Abdurrahim ve 4 yaşındaki kızım Azize, astım ve bronşit hastası. Hiç bir işte çalışamıyorum. Kaymakamlığa gittim, beni kaymakamla görüştürmediler. Telefon numaramı alıp beni gönderdiler. Yeşil kartlıyım, bu kartla tedavi oluyorum ancak ilaçlarımı alamıyorum. Şimdiye kadar kaymakamlık bana 100 TL. para yardımda bulundu" dedi.

İki odalı evlerinde herhangi bir beyaz eşya, televizyon, çamaşır makinası ve buzdolabı bulunmadığını belirten Abdulbaki Yılmaz, şunları söyledi:

"Evimizde televizyon, çamaşır makinası, buzdolabı gibi beyaz eşya ve mobilyalar yok. Yer yatağında çocuklarımızla birlikte yatıyoruz. Eşim çamaşır ve kilimleri leğende elle yıkıyor. Kışın zor şartlarında sıcak su bulmakta bile büyük sıkıntı çekiyoruz. Herhangi bir gelirim yok. Komşularımızın verdiği yardımlarla geçiniyoruz. Ancak çocuklarımın sağlık sorunları nedeniyle mecburen böbreğimi satışa çıkarmaya karar verdim. Şimdi böbreklerimi alacak bir vatandaş yada hayırseverlerin yardımını bekliyorum."

İki çocuk annesi Rukiye Yılmaz da ailece hasta olduklarını, eşinin işsiz olduğunu belirterek, devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım isteğinde bulundu.



İA(GG/İD)