Taşımalı eğitim verilen Gürleyik Köyü İlköğretim İlköğretim okulunun sınıfları ve sıraları bugün boş kaldı. Gürleyik ve çevre köylerdeki öğrencilerin hiçbiri bu sabah evlerinden çıkarak servislere binmedi. Servis araçları boş olarak okula döndü. Bu arada öğrenci velileri köy meydanında toplandı ve ardından okula yürüyüşe geçti. Veliler, dört köyden toplam 280 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 21 kadrolu öğretmen bulunması gerekirken, 5’i kadrolu 11 vekil öğretmenin görev yaptığını belirtti. Öğretmenlerin tayin olduktan kısa bir süre sonra merkeze yakın yerlere gittiklerini savunan veliler, öğrencilerin sık sık öğretmen değişikliğine maruz kaldığını kaydetti.

Türkçe, matematik, fen, görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım, din ve beden eğitimi öğretmenlerinin eksik olduğunu dile getiren veliler, sorun çözülünceye kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtti. Velilerden Selahattin İlhan, Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı ve Narlı köylerinden okula giden çocukların öğretmenlerini tanıyamaz hale geldiklerini söyledi. Durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığa bildirdiklerini kaydeden İlhan, halen bir çözüm bulunamadığını anlattı.

"ÇOCUĞUM 9 ÖĞRETMEN DEĞİŞTİRDİ"

İlhan, “Burada kadrosu olan öğretmenler, maaşlarını buradan alıyorlar ama kendileri Marmaris, Fethiye, Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman’da görev yapıyorlar” iddiasında bulundu. Bir diğer veli Hüseyin Ermiş de, “Benim çocuğum 4'üncü sınıfta. Bugüne kadar 9 öğretmen değiştirdi. Bu yıl okullar açılalı bir ay olmasına rağmen bir gün okula gitti. Geçen hafta cuma günü öğretmeni geldi” diye konuştu. Turan Demir adlı veli de, “6’ıncı sınıfta okuyan çocucuğum şu ana kadar 14 öğretmen değiştirdi” dedi.

"VERİM ALAMIYORUZ"

Öğrencilerden Salih Uğurlu, üçüncü sınıfa gittiğini belirterek, “Ben öğretmen istiyorum. Öğretmenim olmadığı için okula gelmiyorum” derken, Zeynep Karaduman “7'nci sınıfa gidiyorum. Bugüne kadar 8 öğretmen değiştirdim. Branş öğretmenlerimizin çoğu eksik. Farklı branştaki öğretmeler derlerimize giriyor yeterli verim alamıyoruz” diye konuştu.

Veliler, daha sonra “Kadrolu öğretmen istiyoruz” ve “Milli Eğitim Müdürü istifa” sloganları attıktan sonra dağıldı.

"YAPILACAK BİR ŞEY YOK"

Dalaman Milli Eğitim Müdürü Metin Engin de, bu sabah durumu öğrenir öğrenmez okula gittiğini ve bazı velilerle görüştüğünü belirtti. Engin, “Veliler asil öğretmen istiyor. bunun bakanlık atama sürecini başlattığı zaman olabileceğini anlattım. Şu an yapılacak birşey yok. Durumu Dalaman Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Valiliği de biliyor” diye konuştu.