Yangın, Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Bardaklı köyünde 14 Nisan günü saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Songül- Saim Akdağ çiftinin müstakil evleri, elektrik kontağından çıkan yangınla alev aldı. Eşi Saim Akdağ'ın (31) yaylaya çıktığı için evde olmadığı sırada çıkan yangını, anne tesadüfan fark etti. Çocukları ile birlikte uyuyan Songül Akdağ, dışarı çıktığında salonun alevler içinde olduğunu görünce hemen yatak odasına döndü. Yatakta hiçbir şeyden habersiz İdris (4), Semih (2) ve 5 aylık Berna'yı kucaklayan genç kadın, çocukları kapının önünde güvenli bir yere bıraktı. Alevlerin kısa sürede sardığı yatak odasına giren Songül Akdağ, bu kez İdris'in ikizi İlhan (4) ile Berna'nın ikizi 5 aylık Betül'ü kucakladı. Alevlerden dışarı çıkmakta zorlanan Akdağ, son bir hamle yaparak kapıya çıkmayı başardı.

'HAYAT ONLARLA GÜZEL'

Çocuklarını alev topunun içinden çıkaran Songül Akdağ kendisi gibi yaralanan çocukları İlhan ve Betül'le birlikte ambulansla Erzurum'a getirildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde tedavi altına alınan Songül Akdağ, yaşadıkları büyük bir olaya ve acıya rağmen çocukları ile birlikte hayatta kalmanın güzel olduğunu söyledi. Hastane odasında yanan çocukları ile birlikte iyileşeceği günü bekleyen Songul Akdağ şunları söyledi:

"Olay günü eşim ve kayınvalidem yayladaki eve gitmişlerdi. Her sabah olduğu gibi yine erkenden uyandım. Yatak odasından dışarı çıktığımda salonun yandığını gördüm. Hemen odaya girip ikizlerden İdris ve Berna ile Semih'i dışarı çıkardım. Bu sırada bağırdım ve uyuyan kayınpederimi uyandırarak dışarı çıkmasını sağladım. Tekrar yanan eve girip ikizlerden İlhan ve Betül'ü aldım. Ama alevler her yeri sarmıştı. O an çok çaresiz kaldım. Çocuklarımı kucağımda koruyarak alevlerin içinden koşarak çıktım. O sırada üçümüz de yandık. Olsun, cehennemden sağ çıktık ya. Yaşıyoruz. Bundan daha güzel birşey olamaz. Onlarsız ben ne yapardım? Hayat onlarla çok güzel. Hastanede bize çok iyi bakıyorlar. Kızım Betül taburcu edildi. Oğlum İlhan'la benim yaralarım her geçen gün iyileşiyor. Çocuklara kayınvadilem bakıyor."

'ÇADIRDA KALIYORUZ AMA ÇARESİNE BAKARIZ'

Eşinin bir kahramanlık örneği göstererek çocukların hayatını kurtardığını söyleyen Saim Akdağ ise, "Yayladan döndüğümde ev tamamen yanıp kül olmuştu. Çocuklarım ve eşimin sağ olduğunu duyunca dünyalar benim oldu. Şu an tek düşüncem eşimin ve yanan çocuğumun iyileşmesi. Gerçi evimiz yandığı için çadırda kalıyoruz ama, bunun da bir çaresine bakarız" diye konuştu.



Tİ(KS/COŞ)