9 Şubat'ta  her yıl dünyada "Sigarayı birakma günü" etkinlikleri düzenlenir.Çoğumuzun bundan haberi dahi olmaz.
 Kayseri merkez Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde düzenledikleri etkinlikte 'Sigaraya Hayır' diyerek, sigara içenleri uyardı, Cumhuriyet Meydanı'nda broşür dağıttı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye önünde başlatılan etkinlikte çocukları bu duyarlılıklarından dolayı kendilerini kutladı. Başkan Büyükkılıç, şöyle dedi:

"Çocuklarımız her konuda olduğu gibi toplumumuzu ilgilendiren ve birçok insanımızın hem sağlığını hem de maddi kaybına neden olan sigaranın insan sağlığına çok büyük zararlar veren bir zehirdir. Dostlarımızı daha sağlıklı görmek, önerilerde bulunmak, solunum yolları ile ilgili hastalıklar başta olmak üzere tüm sistemi etkileyen bir zehiri konuşuyoruz. Bu açıdan sadece içenleri değil, pasif içicilerin daha çok etkilendiği bir illetten kurtulmaları için vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Sigara içmeyi bıraktıkları zaman hem kendileri kazanır, hem de toplumumuz kazanır."

Çocuk Meclisi Başkanı Onur Murtaza ve üyeler daha sonra Cumhuriyet Meydanında, sigara içenleri uyararak, bu alışkanlığın zararları konusunda bilgiler veren broşür dağıttı.