Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Selimiye Mahallesi'ndeki bir evde 2 kişinin uyuşturucu sattıklarını belirledi. Dün sabah 07.00 sıralarında operasyon için hazırlıklarını tamamlayan polis, baskın yapılacak eve 2 çocuğun yaklaştığını gördü. Polis müdürü, "Şu an sokakta yürüyen kız ve erkek çocuğu var. Muhtemelen operasyon yapacağımız kişinin çocukları. Bahse konu adrese ve otomobilin olduğu yere intikal edebilirler. Çocukların, gerek psikolojisi, gerekse güvenlikleri açısından, onlar oradan ayrılmadan operasyon yapmayacağız. Operasyon planında değişiklik yaptık. Bakkaldan bir şey almak suretiyle çocukları oyalayalım, mahalden uzaklaştıralım" diye telsizden anons yaptı.

Polisler, bakkaldan aldığı şeker ve çikolatakaları 8-9 yaşlarındaki 2 çocuğa vererek, onları evin çevresinden uzaklaştırdı.

Ardından düzenlenen operasyonda 42 yaşındaki Abdullah E. ve çocukların babası 32 yaşındaki Müslüm D. yakalandı. Şüphelilerin aracında, eğitimli polis köpeği 'Şile' ile birlikte yapılan aramada, 12 kilo 295 gram eroin ve bir hassas terazi ele geçirildi. Uyuşturucuyu doğu illerinden getirdikleri ve Gaziantep'te piyasaya sürmeye hazırlandıkları iddia edilen şüpheliler, Emniyet'te sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.



ZG,MB(AK/OA/SS)